ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Αδρανής έμεινε τους τελευταίους μήνες η επιτροπή της Βουλής που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των Οικονομικών των βουλευτών κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα αφενός μεν να μην δημοσιοποιηθεί το πόθεν έσχες της παρελθούσας κοινοβουλευτικής περιόδου και αφετέρου να μη συμπληρωθεί το πόθεν έσχες του 2015.

Ουδείς γνωρίζει γιατί η πολυπράγμων πρόεδρος της παρελθούσας Βουλής αδρανοποίησε την επιτροπή που ελέγχει τα περιουσιακά στοιχεία των πατέρων του έθνους. Είχε άλλες πιο επείγουσες ασΧολίες ή συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό;

Παρότι ο έλεγχος της ανταποκρίνεται μόνο στο έσχες και όχι στο πόθεν της περιουσίας των βουλευτών, εν τούτοις αρκετές φορές είχε φέρει στην επιφάνεια λαβράκια.

Λαβράκι, όμως, έπιασε και ο βουλευτής της ΝΔ Λ. Αυγενάκης, αποκαλύπτοντας με ερώτηση του ότι ο τέως πλέον υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Χαικάλης είναι κάτοχος offshore που απέφυγε να συμπεριλάβει στο πόθεν έσχες του.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι διαθέτει offshore εταιρία με έδρα στην Κύπρο, υποστήριξε όμως ότι είναι ανενεργή και ότι την ίδρυσε για να προστατέψει πνευματικά δικαιώματα που είχε ως ηθοποιός κατά την περίοδο που συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις στην Μεγαλόνησο.

Ο νόμος, ωστόσο θεωρεί κακούργημα που τιμωρείται και με καθαίρεση τη μη αναγραφή από ένα πολιτικό πρόσωπο της κατοχής εξωχώριας εταιρίας στη δήλωση πόθεν έσχες. Ο Χαικάλης που είχε κάνει τις αστήρικτες καταγγελίες για απόπειρα χρηματισμού του, λίγο πριν από την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, έχει εμπλακεί και σε υπόθεση απόκρυψης εσόδων, θέμα που η εφορία δεν έχει ανακοινώσει το αποτέλεσμα του ελέγχου παρότι έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τη δημοσιοποίηση του γεγονότος.

Διαβάστε ακόμα:

Κάτι τρέχει με τα ιδιωτικά σχολεία