ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ, ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΧΙ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Θέλουν και τα λένε ή τους βάζουν να τα λένε; Μιλώ για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, υπουργό Οικονομικών και εκ των σοβαροτέρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Που τι έκανε; Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η καμπάνια για επιστροφή των καταθέσεων, έσπευσε να επισημάνει τον κίνδυνο κουρέματος τους. Και δεν το είπε σε κάποια κυβερνητική ή κομματική σύσκεψη, για να πει κανείς ότι δεν μεταφέρθηκε σωστά, αλλά στους FT.

Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Τσακαλώτου «...είναι ιδιαίτερα σημαντικό, να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν από το τέλος του έτους. Αν αυτό δεν συμβεί, υπάρχει ο κίνδυνος να εφαρμοσθούν οι νέοι κανόνες της Ε.Ε., οι οποίοι θα επιβάλουν "κούρεμα" των καταθέσεων όσων έχουν πάνω από 100.000 ευρώ σε έναν τραπεζικό λογαριασμό».

Γκάφα ολκής, αναμφισβήτητα. Οι τραπεζικές μετοχές έκαναν βουτιά 15,14%, ενώ το χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συρρικνώθηκε στα 3,5 ευρώ. Μεγάλη ζημιά.

Τελικά, η πολιτική δεν είναι επιστήμη για να επανδρώνουμε τις υπουργικές θέσεις μόνο με καθηγητές Πανεπιστημίου. Είναι τέχνη. Πονηριά. Οι ιδεολογίες έχουν υποχωρήσει. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ έχουν το ίδιο πρόγραμμα.

Το μνημόνιο. Ίδια η συνταγή, αλλά ο ένας βάζει περισσότερο αλάτι, ίδια η συνταγή αλλά ο άλλος βάζει και μπαχαρικά ενώ ο τρίτος το ψήνει λίγο περισσότερο. Να γιατί συχνά δεν αρκούν οι γνώσεις, θέλει και μαστοριά.

Διαβάστε ακόμα:

Γκομενοδουλειές στο υπουργικό συμβούλιο