ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΟΥΦΟ ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ;

 

Γράφει ο Στήβεν Αβραμίδης

Μάχη γίνεται μέχρις εσχάτων. Από δώ οι δανειστές κι από εκεί η κυβέρνηση, που προσπαθεί να βρει τρόπους να μην εφαρμόσει κατά γράμμα το μνημόνιο. Τρομερό πράμα αυτό. Να σου λένε τι να κάνεις αφού είσαι μίνιμουμ άσχετος, κι εσύ να το παίζεις οτι έχεις πρόγραμμα, όραμα και λοιπές μπαρούφες. Δεν τόχες από το 1821 και το βρήκες τώρα.

Κι όλα αυτά, την ώρα που όλα τα νούμερα και οι δείκτες, έχουν αποφασιστικά αποδείξει, οτι η τελική καταστροφή της χώρας, οφείλεται ακριβώς στα περίφημα ισοδύναμα, τα οποία τα σκέφτηκε ο ΓΑΠ, αλλά και τα δέχτηκε η τρόικα. Μιλάω για τα ισοδύναμα που εφαρμόστηκαν θεωρητικώς από το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο.

Τι ισοδύναμα ρε μπαρούφες; Το λειτουργικό κόστος του δημόσιου τομέα κανείς δεν το κοιτάζει; Αμάν με τις πελατειακές σχέσεις των ληστοσυμμοριών που το παίζουν κόμματα παραγωγής πολιτικής. Έλεος με την μπούρδα των ισοδύναμων μέτρων, που είχαν επίπτωση μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Τον μόνο τομέα που μπορούσε να φέρει κάποια ανάπτυξη έστω και φορομπηχτικά.

Κι ενώ έχουν περάσει πλέον πέντε χρόνια με την βύθιση της χώρας ακόμα και σε επίπεδο ενεργών φορολογικών δηλώσεων, βγαίνει αυτός ο Μπαλτάς κι ανακαλύπτει νέα ισοδύναμα. Να αυξήσει τα εισιτήρια στα μουσεία για να ισοφαρίσει τα έσοδα από την παρμένη πίσω αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Σώπα ρε μεγάλε, που έμαθες και οικονομικά.

Δηλαδή ο Μπαλτάς, έχει μετρήσει τα έσοδα από την αύξηση του 23% στην ιδιωτική παιδεία και τα έχει ισοσκελίσει με την άυξηση των εισιτηρίων; Πλάκα κάνουμε τώρα; Έχει μετρήσει τους δυό πληθυσμούς κι έχει βγάλει άκρη; Ειδικά βέβαια στα μουσεία, που τα διευθύνουν τεμπελχανάδες ή τύποι που τα παίρνουν μαύρα για να μην εκδίδουν κανονικά εισιτήρια; Ο Μπαλτάς αγνοεί οτι όταν έχουν μπει καινούργια εκδοτήρια εισιτηρίων στα μουσεία ανά την χώρα, οι τραγικοί δημόσιοι υπάλληλοι ρίχνουν νερό στις μηχανές για να τις χαλάσουν και να μην εκδίδουν εισιτήρια;

Και στο φινάλε, για ποιό λόγο να βρεθούν ισοδύναμα; Όποιος έχει λεφτά, στέλνει το παιδί του στην ιδιωτική εκπαίδευση. Γουστάρει και πληρώνει. Δεν έχει; Ας μην πάει σε αυτήν αλλά στην κρατική. Δεν κατάλαβα τώρα. Θα ασχολήθω μέσω αριστερής κυβέρνησης με την προστασία του αγαθού της ιδιωτικής εκπαίδευσης; Ο Μπαλτάς είναι αριστερός ή είναι υπάλληλος των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων;

Για να μας κάνει την χάρη ο καραψεύτης. Που σκέφτηκε τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να πληρώσουν ιδιωτική παιδεία αλλά δεν σκέφτηκε οτι τα μουσεία εκθέτουν πράματα που ενδιαφέρουν όλον τον κόσμο. Και που το δημόσιο αγαθό της πολιτιστικής κληρονομιάς, χρήζει αναβάθμισης σε επίπεδο εισιτηρίου. Για να πάρουμε με τις ντομάτες τον τύπο, που είναι πιθανό να αυξήσει τις τιμές στις δημόσιες πλαζ και να προμοτάρει την είσοδο στον Αστέρα.

Τι να τα κάνεις ρε ούφο τα ισοδύναμα; Θες να έχεις έσοδα από τα μουσεία; Βεβαίως αύξησε τις τιμές, αλλά φτειάχτα κιόλας. Δώστα σε ιδιωτικές εταιρείες να τα δουλέψουν και πάρε φόρους από τα κέρδη. Θέλει ο άλλος να στείλει το παιδί του σε ιδωτικό σχολείο; Τράβα την αύξηση του ΦΠΑ κι άσε τον ιδιωτικό τομέα να κάνει τα κουμάντα του. Είτε να κατεβάσει τα δίδακτρα που είναι στον θεό, είτε να ανταγωνιστεί μεταξύ του. Τι φοβάσαι; Μήπως τα λεφτά των σεντουκιών πάνε στην δημόσια παιδεία; Άσε ρε που είπες κι εσύ να γίνεις πολιτικός και να κάνεις αντίσταση κατά των μνημονίων σώζοντας τους λεφτάδες γονείς.

Βγήκε τώρα κάποιο νούμερο, που ήταν γνωστό από την προηγούμενη θητεία του, και πέταξε μια παρόλα. Στην ουσία αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο αυτής της κυβέρνησης των ηθοποιών, των τυχοδιωκτών αλλά και των άσχετων. Και προστατεύει εμένα από παραπάνω έξοδα για κάτι ιδιωτικό, προσφέροντας έσοδα από τα μουσεία. Δήθεν οτι είναι ισοδύναμα. Λόγια μπας και τσιμπήσει ο ποιμήν της Πϊνδου και των άλλων βουνών. Που σαφώς και τσιμπάει αφού ούτε στα μουσεία πάει αλλά ούτε και παίρνει χαμπάρι από το άλλο, το ισοδύναμο.

Πες ρε μαλάκα οτι είσαι δεξιός και προστατεύεις τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων. Που μου βρήκες και τα ίδια έσοδα από τους γραφικούς που επισκέπτονται τα μουσεία. Που κάνεις και προσφορά από το υπουργείο σου στην δήθεν αντίσταση χωρίς αρχή και τέλος που κάνει κάποιος κοντός που τον λένε Τσίπρα. Βλάκα. Τα μουσεία έπρεπε νάναι τζάμπα και κοινωνική προσφορά. Άντε ισοσκελισμένα για τα έξοδα τους. Τα σχολεία τα ιδιωτικά, με αριστερή κυβέρνηση, θάπρεπε νάναι πανάκριβα για να δείξεις το έργο σου στην δημόσια παιδεία. Τα θέλεις βέβαια αφού σε φόρους προσβλέπεις και κανένα σχέδιο δεν έχεις. Αλλά όχι να μας λες και για ιοσδύναμα και για προσφορά.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ σηκώθηκε στο blog του Στήβεν Αβραμίδη, το φως του φεγγαριού

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχει πετρέλαιο κάτω από τον πάγο