Η SIEMENS ΤΑ «ΕΔΙΝΕ» ΔΕΞΙΑ, ΚΕΝΤΡΩΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

Είμαι δημοσιογράφος και τα παίρνω. Είμαι κόμμα και μου τα σκάνε κανονικά. Θα καταγγείλω τους «άλλους» γιατί τα αρπάξανε; Όχι, βέβαια. Θα τα βάλω με το ΠΑΣΟΚ εγώ η ΝΔ, αλλά όχι για τις μίζες της Siemens. Κι εγώ, το ΠΑΣΟΚ, θα πολεμάω στο όνομα του λαού, βέβαια, την ΝΔ, αλλά τσιμουδιά για τα πακέτα που άρπαξε από την γερμανική πολυεθνική.

Χρειάζεται να πω κάτι άλλο; Το δικαστήριο που ξεκίνησε χθες, μετά από 9 χρόνια, η πρώτη δίκη για το σκάνδαλο των σκανδάλων, για τη... βοήθεια την οικονομική της Siemens στους... προεκλογικούς αγώνες των δύο κομμάτων, δεν έχει να μου πει τίποτα. Τι-πο-τα.

Η Siemens τα έχωνε κανονικά στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και κατά την πάγια τακτική του ο γερμανικός κολοσσός, όπως έκανε σ' όλες τις χώρες της γης, δωροδοκούσε και την αντιπολίτευση. Το ίδιο έκανε κι όταν η ΝΔ έγινε κυβέρνηση, τα «έδινε» και στο αντιπολιτευμένο ΠΑΣΟΚ.

Μήπως τα είχε πάρει και ο Σύριζα, όσο ακόμα ήταν «Συνασπισμός». Τουλάχιστον αυτό είχε υπαινιχθεί ο βουλευτής του και κάργα αριστερός Περικλής Κοροβέσης. Ότι κάτι «ψιλά» από την Siemens βουτάγαμε κι εμείς στην αριστερά.

Διαβάστε ακόμα:

Οικογένεια Δούρου με εγγύηση δημοσίου