ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Έως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ πρόβαλε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Σύντομα θα μιλά -θέλει να μιλά, για την ακρίβεια- και για το υλικό, διάβαζε και πολιτικό, πλεονέκτημά της έναντι των άλλων κομμάτων. Αυτό θα το καταφέρει όταν υλοποιηθεί σχέδιο για εξυγίανση των οικονομικών του κόμματος, ώστε, σε αντίθεση με τους πτωχευμένους στην ουσία αντιπάλους του, να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε απρόοπτο. Εννοώ τις εκλογές.

Αναρωτιέμαι ποιο κόμμα θα ζητούσε εκλογές γνωρίζοντας την συντριπτική υπεροχή του αντιπάλου του στον οικονομικό τομέα; ΚΑ-ΝΕ-ΝΑ.

Σε πρώτη φάση ο ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει δραστικά το χρέος του στις τράπεζες, που ανέρχεται σε 8 εκατομμύρια ευρώ, με την κρατική επιχορήγηση των 5 εκατ. ευρώ που θα πάρει.
Από εκεί και πέρα θα γεμίσει τα ταμεία του θέτοντας σε λειτουργία το καταστατικό του που προβλέπει ότι όσοι κατέχουν δημόσια έμμισθη θέση ή δημόσιο αξίωμα μετά από πρόταση του κόμματος, αποδίδουν στο ταμείο του κόμματος το σύνολο των αποδοχών τους και λαμβάνουν από το κόμμα τον μισθό, που προβλέπεται από το ειδικό κομματικό μισθολόγιο.

Πρόκειται, όπως ορίζει το άρθρο 29 του Καταστατικού, για βουλευτές, ευρωβουλευτές επιστημονικούς συνεργάτες, μετακλητούς υπαλλήλους, αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, διορισμένους σε πολιτικές θέσεις του κράτους ή εποπτευόμενων φορέωνκλπ. Μιλάμε για πολύ κόσμο και ως εκ τούτου για τεράστια ποσά που θα εισρεύσουν στα κομματικά ταμεία.

Διαβάστε ακόμα:

Οι οικονομολόγοι του δρόμου δεν βλέπουν αανάκαμψη