ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΙ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Κυβέρνηση και απεργοί - αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες, βασικά – μας δουλεύουν ψιλό γαζί. O διάλογος μεταξύ τους είναι διάλογος μεταξύ κωφών, αλλά και... άλαλων, αν ληφθεί υπόψη ότι δεν ακούγεται λέξη για την ταμπακιέρα. Ποια είναι η ταμπακιέρα; Είναι η φοροδιαφυγή των πληττόμενων, όπως υποστηρίζεται, κλάδων, για την οποία κανείς δεν μιλά αν και είναι το βασικό κρατούμενο στους υπολογισμούς όλων.

Η κυβέρνηση όντως χαρατσώνει ανελέητα αγρότες και επαγγελματίες. Ξέρει ότι η επιβάρυνση μπορεί πράγματι, να αγγίζει το 85% των συνολικών τους εσόδων. Αλλά είναι επί των φανερών εσόδων. Τα άλλα, τα κρυφά δεν μπορεί να τα πιάσει, αλλά δεν θέλει, τουλάχιστον προς το παρόν, να ανοίξει τέτοια κουβέντα. Απλώς τους κλείνει πονηρά το μάτι, κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Αλλά οι απεργοί δεν καταλαβαίνουν τίποτε, καθώς δεν θέλουν να ...ομολογήσουν την πράξη τους. Ότι, δηλαδή το εισόδημα τους δεν είναι αυτό που εμφανίζεται στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Όσο η κυβέρνηση πετάει τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου, τόσο αγρότες και δικηγόροι – τι συνδυασμός κι αυτός- δεν έχουν λόγο να την επαναφέρουν στο γήπεδο,ιδιαίτερα όταν ξέρουν πως παίζουν εκτός έδρας. Όλα θα ήταν πιο εύκολα όταν κυβέρνηση και απεργοί συμφωνούσαν στο ύψος των εισοδημάτων που πλήττονται, όπως λένε οι απεργοί ή δεν πλήττονται όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Όσο μιλάνε με γρίφους και υπονοούμενα δεν θα βρεθεί λύση.

Διαβάστε ακόμα:

Θα πάρεις μόνο τη μαγκούρα του παππού