ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ!!!

 

Γράφει ο Ισάακ Διαμαντίδης

Η είδηση ότι στην Ελλάδα έχουν λιγοστέψει τα φαινόμενα διαφθοράς αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη ότι έχουμε μείνει πανί με πανί. Ουδείς Έλληνας είχε την πρόθεση να απαρνηθεί το μπαξίσι στα καλά καθούμενα. Ήρθαν, όμως τα πάνω-κάτω.

Τύφλα να έχουν οι οικονομολόγοι και οι ηθικολόγοι. Τι μας έλεγαν τόσα χρόνια ; Ότι το φακελάκι και το λάδωμα είναι στο αίμα μας και πώς ό,τι και να έκαναν οι αρχές, η διαφθορά όχι μόνο θα ζούσε, αλλά και θα βασίλευε. Κι όμως.

Ό,τι δεν κατάφεραν οι δρακόντειοι νόμοι, τα δικαστήρια, οι φυλακίσεις και οι νουθεσίες, το κατάφερε το ΔΝΤ. Όπως όταν θέλεις να κόψει κάποιος το κάπνισμα, του παίρνεις το πακέτο, έτσι κι όταν θέλεις να μειώσεις τη διαφθορά εξαφανίζεις το σώμα του εγκλήματος που δεν είναι άλλο από το χρήμα. Αυτό ακριβώς έκανε το ΔΝΤ και οι άλλοι φιλανθρωπικοί οργανισμοί που κάνουν κουμάντο στο πορτοφόλι μας.

Μείωσαν μισθούς και συντάξεις στο μισό, έστειλαν 1,5 εκατ. ανθρώπους στην ανεργία, αύξησαν κατακόρυφα τους φόρους και εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα. Άντε τώρα να μη βγάλεις το φακελάκι από τα έξοδα του μήνα. Όλοι θεωρούσαν υποχρέωση τους να λαδώνουν γιατρούς, εφοριακούς και πολεοδόμους. Ορισμένοι, μάλιστα το έκαναν με μεγάλη ευχαρίστηση.

Στα χρόνια της ευημερίας έδιναν μέχρι και 5000 ευρώ σε έναν γιατρό για μία επέμβαση, αργότερα έπεσαν στα 300 ευρώ, ενώ τελευταία – θεέ μου, πόσα χαμηλά έπεσα- τη βγάζουν και τζάμπα. Μιλάμε για πολύ κόλλημα με το φακελάκι.

Γιατρός δημόσιου νοσοκομείου διατηρούσε, κατά παράβαση της νομοθεσίας, ιδιωτικό ιατρείο. Την ώρα που εκπρόσωποι των αρχών διενήργησαν έλεγχο στο ιατρείο του βρίσκονταν στην αναμονή 6-7 ασθενείς του. Ο γιατρός δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι βρίσκεται στο χώρο όχι για άσκηση του επαγγέλματός του, αλλά γιατί γιορτάζει τα γενέθλιά του και ότι οι παρευρισκόμενοι είναι συγγενείς και φίλοι που ήρθαν για να του ευχηθούν. Η είδηση δεν αναφέρει τίποτε περί happy birthday to you.

Θέλετε κι άλλο παράδειγμα;
Σε μεγάλο κρατικό νοσοκομείο αποκαλύφθηκε ότι σε μόλις έξι μήνες 32 χειρουργοί, εκμεταλλευόμενοι τις υποδομές του ιδρύματος, εξυπηρετούσαν την ιδιωτική πελατεία τους κάνοντας εκατοντάδες αισθητικές επεμβάσεις (μπότοξ, ανόρθωση στήθους, επιθέματα στο πρόσωπο, ρινοπλαστικές και λιποαναρροφήσεις) και τις δήλωναν ως επείγοντα περιστατικά (σκωληκοειδίτιδα κ.λπ), επιβαρύνοντας τον ασφαλιστικό φορέα του «ασθενή».

Πώς, λοιπόν, να πέσει τόσο απότομα η διαφθορά όταν είχε γίνει εθνικό σπορ; Μήπως επανήλθε – επανήλθε, τρόπος του λέγειν,- η αξιοκρατία στο δημόσιο, μήπως η νέα άρχουσα τάξη δίνει με τη ζωή και τη δράση της το καλό παράδειγμα, μήπως σταμάτησαν τα ρουσφέτια, η κομματοκρατία και οι κομπίνες, τι, τέλος πάντων, άλλαξε και η χώρα μας ανέβηκε τόσες θέσεις στον κατάλογο της διαφάνειας; ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Απλώς οι Έλληνες έγιναν τιμιότεροι, γιατί δεν μπορούν πλέον - λόγω έλλειψης χρημάτων – να ζουν στον παράδεισο της διαφθοράς.

Διαβάστε ακόμα:

Η μαγκούρα του παππού πάνω από το κεφάλι των κυβερνώντων