ΟΙ ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΧΥΡΩΝΑΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Το παιχνίδι παίζεται πια φανερά.Χωρίς προσχήματα. Θυμίζει το δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Όπου αχυρώνας η Ελλάδα και όπου γάιδαροι οι δανειστές από τη μια και το ΔΝΤ από την άλλη. Έγιναν φοβερά πράγματα την Πέμπτη.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ που το στόμα του μόνο χολή στάζει για την Ελλάδα προσήλθε περιχαρής στο Γιουρογκρούπ. Οι ακροατές του δεν πίστευαν σ' αυτιά τους όταν τον άκουσαν να λέει ότι «...έχει γίνει πολλή δουλειά με την Ελλάδα», ενώ έσπευσε να χαρακτηρίσει «λανθασμένες» τις φήμες που κυκλοφορούν στον Τύπο ότι η διαδικασία αξιολόγησης έχει εκτροχιαστεί.

Μέλι για την Ελλάδα έσταζε και από το στόμα του άλλου σκληρού, του Φινλανδού υπουργού Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ, που μίλησε για ανάκτηση της εμπιστοσύνης από την Αθήνα, ενώ ο ακόμη σκληρότερος Αυστριακός υπουργός Χανς Σέλινγκ έδωσε τα ρέστα του τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει περισσότερα με το τρίτο πρόγραμμα σε σχέση με τα
προηγούμενα.

Η τούρτα είχε και ένα πολύ νόστιμο κερασάκι. Ήταν το ότι η συνεδρίαση δεν ήταν μαραθώνια, η Ελλάδα δεν ήταν στο επίκεντρο και με τη λήξη της εξεδόθη μια ανακοίνωση
που καλεί «όλες τις πλευρές» -όχι μόνο την Αθήνα, δηλαδή- «...να εργαστούν για τη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες ώρες και ο Πάουλ Τόμσεν έσπευσε να χαλάσει το καλό έως άριστο κλίμα που πήγε να δημιουργηθεί, ανάμεσα σε Ελλάδα και Κομισιόν.

Ο αθεόφοβος ζήτησε από τους Έλληνες νέα μέτρα –περικοπή συντάξεων συν μέτρα 9 δις- που δεν μπορούν να αντέξουν και από τους Ευρωπαίους γενναία αναδιάρθρωση του χρέους που επίσης είναι αδύνατον να αντέξουν πολιτικά.

Ποιος θα κερδίσει; Δεν το γνωρίζω. Είμαι βέβαιος, όμως, για το ποιος θα χάσει. Εμείς...

Διαβάστε ακόμα:

Λόγια που σκοτώνουν...