Η ...ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο ,λέει ,να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των μεγάλων φοροφυγάδων για να τους αναγκάσει να επανέλθουν στη νομιμότητα. Να τρέξουν έγκαιρα, δηλαδή, να αυτοκαταγγελθούν στην εφορία και να υποστούν τα δέοντα. Πρόστιμα, προσαυξήσεις και εκατό μετάνοιες μπροστά στο εικόνισμα του Αγίου Τρύφωνα του φορομπήχτη. Κι όλα αυτά για να αποφύγουν τη διαπόμπευση.

Και ποιος είπε στον υπουργό ότι η δημοσίευση του ονόματος ενός φοροφυγά συνιστά διαπόμπευση ; Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει σε μία χώρα που αποθεώνει τα λαμόγια , θαυμάζει τους καταχραστές και βγάζει το καπέλο στους επιτήδειους. Τι θα πει ,άλλωστε φοροφυγάς; Θα πει ότι κάποιος έχει πετύχει στη ζωή του ,έχει λεφτά ,αλλά δεν θέλει να τα μοιραστεί με το κράτος.

Τόσο απλά. Προτιμά να διαχειρίζεται ο ίδιος τον ΦΠΑ, για να περισσεύει και κάτι για τους κολλητούς. Διαφορετικά ,θα τον τρώγανε τα λαμόγια των κομμάτων, που λυμαίνονται το δημόσιο. Πράξη αντίστασης, δεν συμφωνείτε; Το εκπληκτικό στην περίπτωση είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών κατέληξε στο μέτρο της διαπόμπευσης ,αφού προηγουμένως δοκίμασε άλλα πολύ πιο δραστικά.

Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών , υψηλά πρόστιμα και φυλακίσεις. Κάποιος θα ενημέρωσε τον Άγιο Τρύφωνα ότι οι φοροφυγάδες, σε αντίθεση με κάποιους άλλους, έχουν φιλότιμο. Τρέμουν μήπως ακουστεί ότι κλέβουν το δημόσιο και δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος. Την φυλάκιση και την κατάσχεση μπορεί να τις αντέξουν, τη δημοσίευση του ονόματος τους ,όμως ,ποτέ.

Λέμε καμιά σαχλαμάρα πότε-πότε για να περνά η ώρα , το καταλάβατε...

Διαβάστε ακόμα:

Υποπτοι όσοι διαφημίζουν την ΕΥΔΑΠ