ΚΟΡΟΙΔΙΑ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΔΙΑΡΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Στην Ισλανδία ζήτησαν να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός διότι βρέθηκε κι αυτός στα Panama Papers. Ήταν κι αυτός πελάτης της εταιρείας δικηγόρων Μοσάκ Φονσέκα που αναλάμβανε με αξιοπιστία, ασφάλεια και μυστικότητα να κρύβει χρήμα από βρωμοδουλειές. Να φοροδιαφεύγει ο πελάτης, κι αν χρειαστεί να ξεπλύνει το μαύρο χρήμα του.

Βγήκε, λοιπόν, στους δρόμους ο κοσμάκης διαμαρτυρόμενος για τις λαμογιές του πρωθυπουργού του και αυτός παραιτήθηκε. Εδώ είμαστε. Σημαίνει κάτι, επί της ουσίας, η παραίτηση του πονηρού πρωθυπουργού; Παπάρια σημαίνει.

Θα γίνουν εκτάκτως και προώρως εκλογές στην Ισλανδία. Θα εκλεγεί ένας άλλος πρωθυπουργός, από το ίδιο κόμμα, από την αντιπολίτευση. Σημαίνει κάτι αυτό, επί της ουσίας; Παπάρια σημαίνει.

Όσο ο πρωθυπουργός ακόμα και στις δημοκρατίες λειτουργεί ως τσάρος, ως ηγεμών πεπερασμένων(;) χρόνων, δεν σημαίνει τίποτα η όποια αλλαγή κομμάτων και προσώπων. Κανονικά εδώ σταματάει η κουβέντα. Δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο, δηλαδή.

Δεν κατάλαβα. Ο επόμενος πρωθυπουργός γιατί θα είναι... τίμιος; Επειδή θα τον ψηφίσει ο κόσμος. Γιατί, τον προηγούμενο ποιος τον έβγαλε; Ο επόμενος θα είναι πεντακάθαρος διότι αυτό θα... πει. Γιατί, ο προηγούμενος είχε πει ότι εγώ είμαι λαδιάρης;

Το τελευταίο. Και καθαρός να είναι ο πρωθυπουργός. Και με τις πιο αγαθές προθέσεις να αναλάβει. Θα βάλει το χέρι στο μέλι. Δεν ΓΙ-ΝΕ-ΤΑΙ να μη λαμογιάρει. Το είπανε από τους αρχαίους χρόνους. Από τους προϊστορικούς αιώνες. Η εξουσία διαφθείρει.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς χοντροκονομάει ο πρωθυπουργός χωρίς να φαίνεται