ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΤΟΥΣ «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ» ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ

 

Ήταν 2009, λίγο πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, όταν ο επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, Γιάννης Λίτινας, γνώρισε έναν οικονομολόγο, αυτοπαρουσιαζόμενο ως «γκουρού των επενδύσεων» που άκουγε στο όνομα Γιώργος Δασκαλέας.

Η συνάντηση αυτή έμελλε να είναι μοιραία για το μέλλον των δύο ανδρών το οποίο τους επιφύλασσε αρχικά πλούτο, δόξα, πολυτελή διαβίωση και... εν τέλει μπλεξίματα με το FBI, την Scotland Yard, την KGB και την Ελληνική Αστυνομία.

«Με βρήκε με ένα ζευγάρι παντόφλες και με έκανε αυτό που είμαι σήμερα» θα έλεγε μερικά χρόνια μετά την γνωριμία τους ο Γ. Δασκαλέας μέσα σε ένα γνωστό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών αναφερόμενος στον -ακόμα- φίλο του Γ. Λίτινα. «Εγώ έκανα τα αυτονόητα. Ο άνθρωπος δεν παίζεται στις επενδύσεις, είναι ιδιοφυΐα» θα ανταπαντούσε εκείνος.

Το μέλλον δικαίωσε -προσωρινά- τη συνεργασία τους. Τα τρία πρώτα χρόνια της γνωριμίας τους, οι δύο άνδρες μαζί με μια ομάδα συνεργατών συστήνουν δύο funds, τη Symetra και τη Richcroft, και αρχίζουν να εμβαθύνουν σε επενδύσεις τύπου forex.

Διαβάστε τη συνέχεια της συγκλονιστική έρευνας των Σωτήρη Σκουλούδη και Παναγιώτη Βλαχουτσάκου στο zougla.gr