ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΠΑΡΑΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΑΚΤΣΗΔΕΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Μετά την άτακτη υποχώρηση της έναντι των δανειστών, η κυβέρνηση άρχισε να υποχωρεί και έναντι των ...εσωτερικών εχθρών της. Οπου φύγει- φύγει οι άλλοτε σκληροί του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι λεγόμενοι «μπατακτσήδες» που αρνούνταν πεισματικά ως τώρα ή δεν είχαν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, πήραν το μήνυμα ότι όπου να΄ναι αρχίζουν οι... προσφορές και οι εκπτώσεις.

Τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα πέφτουν στο μισό, αυξάνουν οι δόσεις για τα χρέη σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, ασφαλιστική ενημερότητα θα παίρνουν και όσοι δεν είναι ...ενήμεροι, ενώ επανέρχονται οι 100 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα της εφορίας. Όλα δείχνουν ότι πάμε και για κούρεμα δανείων.

Και έπεται η συνέχεια με άλλες εξίσου γενναίες προσφορές. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πρόκειται, ασφαλώς για μια ανάσα για τους μη έχοντες, θα είναι όμως και μία αποθέωση για τους κακοπληρωτές.

Και τι αναγκάζει την κυβέρνηση να παραδίδεται άνευ όρων σε κοινωνικές τάξεις που μέχρι τώρα είχε απέναντι της; Είναι τα μηνύματα ότι ο προϋπολογισμός δεν βγαίνει, ότι θα υποχρεωθεί σε νέα οδυνηρά μέτρα και ότι με την πολιτική της οδηγεί ολοταχώς την οικονομία στον κόφτη, κάτι που, όπως πολλοί συμφωνούν, δεν θα μπορέσει να αντέξει με τίποτε...

Διαβάστε ακόμα:

Αντιστασιακός είναι όποιος δεν πληρώνει φόρους;