ΤΟ «ΞΕ» ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

 

Άλλο πουλάω, άλλο ξεπουλάω. Μην το μπερδεύουμε το πράμα. Πουλάω σημαίνει πουλάω, όσα λεφτά γουστάρω ζητάω, όσο αξίζει σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα αυτό που πουλάω.

Ξεπουλάω σημαίνει ότι για τον άλφα, βήτα, γάμα λόγο θέλω να ξεφορτωθώ αυτό που πουλάω. Το ρίχνω στην αγορά και όσο πιάσω. Και μισοτιμής. Και ακόμα πιο χαμηλά. Ό,τι πάρω, ρε παιδι μου. Ό,τι μου δώσουν. Δεν ψάχνω καλύτερη προσφορά. Αυτό σημαίνει ξεπουλάω.

Ο υπουργός του σύριζα Γιώργος Σταθάκης, της οικονομίας και της ανάπτυξης, και του τουρισμού, για να μην αδικήσουμε τον άνθρωπο, το ξεκαθάρισε: «Δεν ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία». Πήρες χαμπάρι;

Σοβαρός άνθρωπος είναι ο Σταθάκης. Κι όχι μόνον σοβαρός. Είναι και αριστερός. Κι όχι απλά αριστερός, αλλά και κομουνιστής. Αν, λοιπόν, η κυβέρνηση ξεπουλούσε τη δημόσια περιουσία, θα το έλεγε. Όπως χρόνια τώρα, και ως αντιπολίτευση, και ως κυβέρνηση, λέει την αλήθεια.

«Δεν πουλάμε τη δημόσια περιουσία, την ξεπουλάμε». Είπε τέτοιο πράμα ο υπουργός; Όχι, δεν είπε. Άρα, ισχύει αυτό που είπε, ότι «Δεν ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία». Μέχρι εκεί είπε. Δεν χρειαζότανε να προσθέσει «Πουλάμε τη δημόσια περιουσία».

Ως αντιπολίτευση ο σύριζας ήταν κατά της πώλησης της δημόσιας περιουσίας. Σήμερα, όμως, δεν είναι αντιπολίτευση, οπότε δικαιολογείται, αφού άλλαξε θέση στη Βουλή, να αλλάξει και τις θέσεις του το κόμμα. Πάντως, δεν ξεπουλάνε, πουλάνε οι άνθρωποι.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτοξεφτιλίζονται οι γκαλοπίστες