ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ, ΕΝΑΣ ΑΠΟΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Λίγο έλειψε και η Ελλάδα θα έσπαγε άλλο ένα τρελό ρεκόρ. Θα ήταν η μόνη χώρα που θα διέθετε άπορο καναλάρχη. Τα 300 ευρώ το μήνα που δήλωνε στην εφορία ως μηνιαίο εισόδημα του ο Χρήστος Καλογρίτσας, τον κατατάσσουν στη λίστα των φτωχών και τον ανακηρύσσουν δικαιούχο σειράς επιδομάτων, που παίρνουν όλοι όσοι έχουν χαρακτηριστεί άποροι. Άσχετα αν έχει τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Στα χρόνια της κρίσης το επίπεδο του εισοδήματος κάτω του οποίου θεωρείται κανείς στατιστικά φτωχός μειώνεται συνεχώς. Το 2008 ήταν 6.480 ευρώ ανά άτομο και 13.608 ευρώ για μια οικογένεια δύο γονέων με δύο παιδιά. Σήμερα είναι 4.512 ευρώ ανά άτομο – δηλαδή 900 ευρώ πάνω από το δηλούμενο ετήσιο εισόδημα του Χρ.Καλογρίτσα- και 9.475 για την οικογένεια. Με βάση αυτό εισόδημα του, ο επιχειρηματίας δικαιούται βιβλιάριο απορίας που του εξασφαλίζει δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψης που εξειδικεύονται σε:

1. Δωρεάν πλήρη νοσηλεία σε κλίνες Γ’ θέσης.

2. Εξέταση και δωρεάν χορήγηση φαρμάκων (λίστας) στα ιδρύματα που αναφέρονται στην Απόφαση και διενέργεια παρακλινικών ή εργαστηριακών εξετάσεων. (στα Νοσοκομεία του ν.δ. 2592/1953 και του ν. 1397/1983 και στα συμβεβλημένα μετά του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή θεραπευτήρια του ΙΚΑ, καθώς και σε προνοιακά νοσηλευτικά ιδρύματα)

3. Μεταφορά ασθενών με πλωτό ή αεροπορικό μέσο.

Δικαιούται επίσης τα εξής επιδόματα:

-Επίδομα ένδειας ύψους 600 ευρώ που χορηγείται από τους δήμους.

-Προνοιακό επίδομα.

-Επίδομα ενοικίου, που εισπράττουν δεκάδες χιλιάδες άτομα που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα ανθρωπιστικής κρίσης.

Πάντα με βάση τη φορολογική του δήλωση και τα χαμηλά εισοδήματα του, ο Χρ. Καλογρίτσας, θα μπορούσε επίσης να διεκδικήσει κάρτα σίτισης, δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα και επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Επίσης επειδή είναι άνω των 67 ετών και ανασφάλιστος, δικαιούται και επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ύψους 300 ευρώ.

Αθάνατη Ελλάς.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Καμμένος έδωσε άδεια στον Μαρινάκη