ΣΥΝΤΑΓΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

 

Γράφει ο Ισάακ Διαμαντίδης

Να πως γίνεται κανείς φοροφυγάς. Από αγανάκτηση. Είναι το συναίσθημα που με πλημμύρισε μόλις έμαθα ότι ο Τρύφων Αλεξιάδης ακύρωσε τις αποδείξεις που μάζευα εγώ και ορισμένοι άλλοι διεστραμμένοι Έλληνες όλο το χρόνο. Ελαφρά τη καρδία, ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε να πετάξω στον κάλαθο των αχρήστων χιλιάδες πιστοποιητικά για τη συμμετοχή μου στον πόλεμο ανάμεσα στο καλό και το κακό επί φορολογικής βάσεως, τουτέστιν:

-Επτά σακούλες με τα σουβενίρ της έλλειψης φανατισμού των λαϊκατζήδων να κόψουν απόδειξη. Είναι τα λάφυρα της επιμονής μου να τους το θυμίζω την ώρα που είχαν αρχίσει να εξυπηρετούν τον επόμενο πελάτη.

- Πέντε σακούλες με τα αναμνηστικά της γκρίνιας των επαγγελματιών για την εμμονή μου να ζητώ απόδειξη, παρότι μου έχουν δηλώσει ότι η μηχανή τους έχει χαλάσει.

- Δύο σακούλες θυμού σε χάρτινη έκδοση για την απόφαση μου να περιμένω μέχρις ότου διορθώσουν τη βλάβη –κάτι το εξαιρετικά εύκολο, όπως αποδείχθηκε- και κόψουν την απόδειξη.

Με μπέρδεψε ο Τρύφων με την απόφαση του να αχρηστεύσει τα ...μετάλλια μου στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής. Τώρα πια δεν ξέρω αν είμαι με το καλό ή με το κακό. Ο υπουργός με ακυρώνει και άρα δεν με κατατάσσει στην πτέρυγα του καλού, ενώ οι λαϊκατζήδες και οι λοιποί επαγγελματίες που χρόνια τώρα με είχαν κατατάξει στην πτέρυγα του κακού, με τοποθετούν τώρα και σε μία άλλη κατηγορία, αυτή του ...μαλάκα.

Η πρώτη μου επίσκεψη στη λαϊκή μετά την απόφαση του υπουργού για τις αποδείξεις συνοδεύθηκε από καλημέρες όλο νόημα, πονηρά γελάκια, υπονοούμενα και μία θανατερή ερώτηση. «Τι κατάλαβες που μας κυνηγούσες για τις αποδείξεις;».

Γίνεσαι ή δεν γίνεσαι φοροφυγάς;

Διαβάστε ακόμα:

Το πιο μεγάλο σκάνδαλο του Βαρουφάκη!