ΕΤΣΙ ΔΩΡΟΔΟΚΟΥΝΤΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ

 

Βάζει την υπογραφή του ο υπουργός σε μια παραγγελιά. Να αγοράσει η χώρα του ένα υποβρύχιο. Δύο φρεγάτες. Τρία απάτσι. Τόσα τανκ. Τα νούμερα είναι χοντρά. Ε, να μην πάρει κάτι τις ο ίδιος ο υπουργός. Άσε που και να μην πάρει κάτω από το τραπέζι, όλοι θα τον υποψιάζονται.

Δεν χρειάζεται ίδιος ο υπουργός να ζητήσει μίζα. Ούτε θα γίνει παζάρι για το γενικό κόστος της «προμήθειας» του πρωθυπουργού, του υπουργού, των στελεχών του υπουργείου εθνικής αμύνης. Όλοι αυτοί που πρέπει να βάλουν την τζίφρα τους. Η διαδικασία της δωροδοκίας είναι φροντίδα των προμηθευτών.

Πρόσεξε. Αυτή η ιστορία με τον Άκη και το Γιάννο πιθανόν να λέει πολλά. Και οι δύο υπουργοί άμυνας, έχουν καταδικαστεί. Δεν θα πούμε ότι είναι ένοχοι. Ούτε ότι είναι αθώοι. Ποιοι είμαστε εμείς που θα τους δικάσουμε; Και γιατί να λάβουμε υπ’ όψιν μια δικαστική απόφαση που εύκολα ανατρέπεται μετά από ένα χρόνο, μετά από 10 χρόνια.

Άλλο λέμε. Από τους πιστωτές προστατεύονται οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί όταν αυτοί υπογράφουν να πάρει δάνειο η χώρα τους. Να αγοράσουν π.χ. ελικόπτερα και πυραύλους.

Τι γίνεται εδώ, με τους Τσοχατζόπουλους και Παπαντωνίου, αν δεχθούμε ότι πράγματι τα «πήρανε». Έσπασε το σύστημα μυστικότητας; Κι αν ναι, τότε πως θα τα «αρπάξουν» οι επόμενοι αλεπουδιάρηδες πολιτικοί που θα χρειαστεί να υπογράψουν. Μήπως, ρε, τον «έδωσαν» τον Γιάννο Παπαντωνίου, και για ποιο λόγο;

Ποιος είναι ο Γιάννος Παπαντωνίου που βρέθηκε και στη Λίστα Λαγκάρντ, και για το οποίον την περασμένη εβδομάδα από ελβετική τράπεζα ήρθε μπουγιουρντί στην Εισαγγελία Διαφθοράς, και η δουλειά βρωμάει πάλι «μαύρο χρήμα»; Νέα στοιχεία. Η τράπεζα HSBC έδωσε τραπεζικό λογαριασμό με τον οποίο συνδέεται ο Παπαντωνίου.

Ο σύντροφος οικονομολόγος Γιάννος Παπαντωνίου γεννήθηκε πριν 68 χρόνια στο Παρίσι και σπούδασε στις ΗΠΑ και την Αγγλία. Στέλεχος του ΚΚ Εσωτερικού μέχρι το 1980 που έκανε μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ και έτσι ξεκίνησε τη μεγάλη του καριέρα στην πολιτική. Από ευρωβουλευτής σε υπουργό οικονομικών και εθνικής αμύνης.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΙΣ ΣΗΚΩΜΑΡΕΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΡΟ ΕΙΝΑΙ… ΨΥΧΡΗ Η ΩΝΑΣΗ