ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ!

 

Να διαβάζουμε την ουσία. Δεν λέει κάτι το σκέτο γεγονός αν δεν το στήνεις στον τοίχο με τα καρφιά της ουσίας. Τις πρόκες που βγάζουν το αίμα της ουσίας του πράγματος.

Μετά το ΔΟΛ που χρεοκόπησε και βρέθηκε στα χέρια του Μαρινάκη, ήρθε η σειρά του Μπόμπολα να σηκώσει χέρια και πόδια. Ποιος! Ένα από τα θηρία της Ελλάδος της οικονομίας και των ΜΜΕ. Ένας από τους πέντε νταβατζήδες κατά τον μπόμπο Κώστα Καραμανλή. Που όταν θα γινόταν πρωθυπουργός θα τους άλλαζε τα κατσαπουτσάλευρα. Τελικά, κι αυτός νταραβερίστηκε με τους νταβατζήδες.

Γιατί, όμως, δεν διασώθηκαν οι νταβατζήδες; Επειδή είναι αναξιόπιστοι επιχειρηματίες. Να λαμογιάρουν ναι, όχι να κονομάνε συμβάλλοντας στην ανάπτυξη. Μόνο ό,τι αρπάξουν.

Λαμπράκης, Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης, Λάτσης και Μπόμπολας οι 5 κατά τον Καραμανλή κύριοι που άρμεγαν το δημόσιο και επηρέαζαν την πολιτική ζωή, και κουμαντάριζαν τον κρατικό μηχανισμό. Εκτός από τον Βαρδινογιάννη, που έχει σταθεροποιήσει την κυριαρχία του, οι άλλοι 4 έχασαν πόντους πριν ακόμα σκάσει μύτη η αόρατη πρώτη φορά αριστερά.

Ο δε Μπόμπολας στα μήντια παρέδωσε το πνεύμα, Όχι ο ίδιος, που κρατάει χοντρό πακέτο στην άκρη, αλλά οι εκδοτικές του επιχειρήσεις, ο Πήγασος, που στην Ελλάδα βγάζει τους περισσότερους τίτλους σε εφημερίδες και περιοδικά.

Αυτή είναι η ουσία. Όχι τόσο ότι έμειναν στο δρόμο και απλήρωτοι μήνες οι εργαζόμενοι στα μέσα του Πήγασος. Η ουσία είναι πως από το δημόσιο ο Μπόμπολας χοντροκονόμησε, ενώ ως επιχειρηματίας ενεργούσε τυχοδιωκτικά, μέχρι που προσκύνησε, προκειμένου να διασωθεί, το Μαξίμου, δηλαδή τους ευκαιριακούς και της σχολής λαμογιάς εξουσιαστές της πλάκας.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ «ΟΧΙ» ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ