ΑΥΤΟΨΙΑ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ... ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ, ΣΤΟ NOOR 1 ΤΗΣ ΠΡΕΖΑΣ

 

Το διαβόητο, πια, και ταυτισμένο με τη μεγαλύτερη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών της Ευρώπης, πλοίο NOOR 1, έχει αφεθεί να σαπίζει στο «νεκροταφείο καραβιών» του Κόλπου της Ελευσίνας, ανάμεσα στα υπόλοιπα «σαπάκια» που η φθορά του χρόνου και η αλμύρα της θάλασσας τα οδήγησε στο τελευταίο τους λιμάνι.

Εκεί βρέθηκε ο φακός του zougla.gr, λαμβάνοντας ειδική άδεια και αστυνομική συνοδεία, προκειμένου να παρουσιάσει τους χώρους του περιβόητου ναρκόπλοιου καθώς και άγνωστες λεπτομέρειες της δυσώδους αυτής υπόθεσης, μεταφοράς τρίων τόνων καθαρής ηρωίνης από τη Μέση Ανατολή στην Ελλάδα, κι από εκεί στα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Πρόκειται για ένα καράβι, που οπτικά δεν φαίνεται να διαφέρει από τα υπόλοιπα τους είδους του που αντικρίσαμε στα Ναυπηγεία, κατασχεθέντα υπό διάλυση, με μια πιο προσεχτική ματιά όμως αποδεικνύεται ο σκοτεινός του ρόλος...

Το NOOR 1 τελεί υπό την ευθύνη του ειδικού πραγματογνώμονα-επιθεωρητή και ανελκυστή πλοίων Γιώργου Αντωνάτου, ο οποίος ανέλαβε την επιτήρηση και φύλαξή του.

Ο έμπειρος και γνωστός στο εξωτερικό για τις μεγάλες επιχειρήσεις ανέλκυσης ναυαγίων που έχει αναλάβει, επιθεωρητής, ήταν παρών και βοήθησε τους λιμενικούς και κατά τις πρώτες ώρες κατάσχεσής του, στις εξονυχιστικές έρευνες στα αμπάρια, στο φορτίο αλλά και στις μυστικές καβάτζες του καραβιού...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο ZOYGLA,GR