ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΡΤΕΛ ΚΟΚΑΙΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Μεγάλο χτύπημα σε διεθνές κύκλωμα κοκαΐνης που είχε πλοκάμια εκτός από την Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επέφεραν οι αρχές της γείτονας χώρας. Η οικονομική αστυνομία σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές για την καταπολέμηση της μαφίας, τα τελευταία 24ωρα πραγματοποίησαν στη Ρώμη, την επιχείρηση «Romana – Fireman», μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών στην Ιταλία με συμμετοχή 200 αστυνομικών. Συνολικά συνελήφθησαν 19 άτομα εγκέφαλοι για εμπλοκή στο διεθνές αυτό κύκλωμα το οποίο είχε τις ρίζες του στη Λατινική Αμερική και στον Άγιο Δομίνικο.

Μεταξύ των συλληφθέντων και ο πρώην αρχηγός των Ultras (οργανωμένοι οπαδοί) της ομάδας Λάτσιο ενώ καταζητείται ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας του Άγιου Δομίνικου, ο οποίος ουσιαστικά κινούσε τα νήματα. Πρόκειται για τον Σάντο Μεντίνα Φμίλια, γνωστό και στη DEA (αμερικανική υπηρεσία καταπολέμησης ναρκωτικών) με το όνομα «Νάτσο».

Το κύκλωμα διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης σε κοντέινερ πλοίων αλλά και σε δέματα τα οποία ταξίδευαν με αεροπλάνα. Η κόκα ταξίδευε από τον Άγιο Δομίνικο στο αεροδρόμιο της Μαλπένσα της Ιταλίας μέχρι το λιμάνι του Κάλιαρι και του Παλέρμο (Σικελία)...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο zougla.gr