Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΛΙΤ!!!

 

Είχαμε την εντύπωση πως τα είδαμε όλα με τις αποκαλύψεις για τα Panama Papers ή τα «αρχεία του Λουξεμβούργου», αλλά τελικά δεν ξέραμε τίποτα. Έπρεπε να βγουν στη φόρα τα ηλεκτρονικά αρχεία μέσω της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητικής Δημοσιογραφίας που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, για να πληροφορηθούμε πως πίσω από μία νομική εταιρεία που εδρεύει στις Μπαχάμες η παγκόσμια ελίτ του πλούτου έκρυβε τους λογαριασμούς της.

Οι Εγγλέζοι σε ένδειξη σεβασμού προς τον βασιλικό θρόνο λένε «God Save the Queen». Δεν ξέρουμε μετά τις αποκαλύψεις πώς θα αντιδράσουν οι πολίτες της Αγγλίας κατά κύριο λόγο, αφού η βασίλισσά τους φέρεται να έχει επενδύσει τεράστια ποσά σε Fund στα νησιά Cayman της Καραϊβικής.

Ο προσωπικός εμπορικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ο Wilbur Ross, φαίνεται να έχει άμεση σχέση με εταιρεία του γαμπρού του Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ ο έξοχος στις δημόσιες σχέσεις και εξαιρετικά αγαπητός πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, φέρεται να διατηρεί αφορολόγητο τραστ, επίσης στα νησιά Cayman. Στο «μικροσκόπιο» έχει τεθεί και ο Bono των U2.

Πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Nike και η Apple, πολύ γνωστά ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας και της παγκόσμιας τηλεόρασης καθώς και μέλη του παγκόσμιου κλειστού κλαμπ του πλούτου, με δισεκατομμύρια δολάρια σε αφορολόγητα κεφάλαια, με ιδιωτικά αεροσκάφη και υπερπολυτελή γιοτ, βρίσκονται επίσης σε αυτήν τη λίστα....

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο zougla.gr