«ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ» Ο CHIPITAS ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

 

Στα 60 του χρόνια έχει πλέον γράψει την προσωπική του ιστορία ως επιχειρηματίας ο κύριος Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Είναι αυτός που είναι, άρα προκαλούν τουλάχιστον απορίες οι κουβέντες του, ότι για να σωθεί ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να κινητοποιηθούν οι… βετεράνοι ποδοσφαιριστές. Και να ευαισθητοποιηθεί οικονομικά ο κόσμος της ομάδος.

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν έχουν γίνει ποτέ. Καμία ομάδα δεν ξεπέρασε το οικονομικό της πρόβλημα με τη συνδρομή των… παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, αλλά και τους... εράνους φιλάθλων .

Αυτά δεν γίνονται. Τη σωτηρία, που πιθανόν να εξελιχθεί σε αποτυχία, σε καταστροφή, την φέρνει μόνον ένα χοντρό πορτοφόλι. Του Κοντομηνά στον Άρη, του Μυτιληναίου στον Ηρακλή, του Κόκκαλη στον Ολυμπιακό, του Μπατατούδη στον ΠΑΟΚ, των πολυμετοχικών στον Παναθηναϊκό, του τάδε στην άλφα επαρχιακή ΠΑΕ, του δείνα στην βήτα νησιώτικη ΠΑΕ.

Μπίζνες κάνει ο Παναθηναϊκός. Εμπορική ανώνυμη εταιρία είναι. Όχι κόμμα πολιτικό που κάθε μέρα σαλιαρίζει αέρα πατέρα λόγια για τον λαό, και παραμύθι φούρναρης παρεμβαίνει στο δημόσιο βίο της χώρας. Ως κανονική, λοιπόν, επιχείρηση ο Παναθηναϊκός χρειάζεται επενδυτή. Λεφτά.

Ο συγκεκριμένος Θεοδωρόπουλος, αξιόπιστος και κάργα πετυχημένος έμπορας, άνθρωπος χαμηλών τόνων, δηλαδή σοβαρό άτομο, όχι τυχοδιώκτης, πούλησε την Chipita στον μακαρίτη Ανδρέα Βγενόπουλο και την ξαναγόρασε με 400 εκ. συν τα χρέη της που ανέλαβε 327 εκ. Γιατί;

Όχι, βέβαια, για να… σώσει την Chipita, αλλά γιατί πόνταρε στη δυναμική της συγκεκριμένης μπίζνας, ότι θα του αποφέρει κέρδη. Ο Παναθηναϊκός έχει χρέη. Όπως έχει και ιδιοκτήτη! Θα προχωρήσει το deal ο Θεοδωρόπουλος, ναι ή όχι; Με πακέτα! Όχι με τους οπλαρχηγούς των χούλιγκαν και τους άσσους που στο παρελθόν φόρεσαν την πράσινη φανέλα. Για ανέκδοτα είναι αυτά, καθόλου χαριτωμένα.

Από τα χαμηλά ο Θεοδωρόπουλος έφτασε υψηλά γιατί έβλεπε μπάλα ο άνθρωπος. Είχε την ικανότητα να προβλέπει πότε θα μπει το γκολ. Πουλούσε και αγόραζε εταιρείες την κατάλληλη στιγμή, κι όλο ισχυροποιούνταν. Έτσι εξελίχθηκε σε χοντροπαίκτη της αγοράς και «βγήκε» επιχειρηματικά και εκτός Ελλάδος.

Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο μέγεθος και δεν μειώνεται επειδή σήμερα έχει οικονομικό πρόβλημα και είναι τραυματισμένος αγωνιστικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει ανάγκη έναν ακόμα επενδυτή που θα καταγγέλλει Μαρινάκηδες και Σαββίδηδες. Φτάνει πια! Η Ιστορία θέλει τον Παναθηναϊκό ομάδα εξουσίας, όχι κλαμπ διαμαρτυρόμενων και αποτυχημένων.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ, Ο ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΩΤΗΣ