ΜΠΑΣΙΜΟ ΙΒΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΠΡΩΗΝ» ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Όπως αποδεικνύεται ο Ιβάν Σαββίδης στην Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα να μπλέξει και με μπίζνες, ξένες στην μέχρι σήμερα επιχειρηματική του δραστηριότητα. Στη Ρωσία ασχολούνταν με το εμπόριο καπνού, καμία έκπληξη που εξαγόρασε την πρώην κρατική ΣΕΚΑΠ. Σε κάποια φάση ήταν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας στο Ροστώφ, ήθελε να αγοράσει και το πακέτο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το 2006, αλλά το παζάρι με τον ερασιτέχνη δεν προχώρησε.

Σήμερα, μετά τον ΠΑΟΚ, στον οποίο έγινε μεγαλομέτοχος το 2012 ο πόντιος ομογενής επιχειρηματίας ανοίχτηκε και σ’ άλλα αντικείμενα, ξενοδοχεία, ΜΜΕ κ.α.. Και είναι ανοικτός σε κάθε προτάσεις που τον κατακλύζουν από Έλληνες επιχειρηματίες, σε κάθε τομέα. Μια από αυτές είναι η εισαγωγή γεώμηλων, με συνέταιρο τον Γιώργο Λιπάντση. Να φέρνουν πατάτες από το εξωτερικό, αφού με δύο-τρία εκατομμύρια ευρώ συνέστησε εταιρεία με τον πρώην μεγαλομέτοχο της Κέρκυρας.

Πριν ακόμα γίνει πρόεδρος της ΠΑΕ Κέρκυρα ο Λιπάντσης ασχολούνταν με το χοντρεμπόριο οπωροκηπευτικών. Το όνομά του «έπαιξε» και στο σκάνδαλο με τα στημένα ματς, ενώ έχουν «μείνει» οι υποκλαπείσες από την ΕΥΠ τηλεφωνικές συνομιλίες του το 2011 με τον μακαρίτη Μάκη Ψωμιάδη. Σήμερα, κανένας δεν είναι σε θέση να ισχυριστεί με… σιγουριά ότι παραμένει «κρυφός» ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Κασσιόπη, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα σούπερ ληγκ.

Διαβάστε ακόμα:

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ TWITTER