ΠΟΙΑ ΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΖΑΚΥ, ΩΝΑΣΗΣ!

 

Έχω άποψη για τον μεγάλο Έλληνα, το σπάνιο άτομο, τον Αριστοτέλη Ωνάση. Διάολος. Μεγάλο μυαλό, στροφές λες και ήταν μοτέρ. Ο αδίστακτος. Ξεφτυλίζουμε την κουβέντα όταν μιλάμε για καλό άνθρωπο, για κακό, για άγιο, για κάθαρμα. Αυτά για αλλού, όχι για τον Σμυρνιό, που γεννήθηκε κι εγώ θα σου πω για ποιο λόγο. Για να μας πει μια αλήθεια που πάντα βρίσκει γήπεδο και επιβεβαιώνει τη διαχρονική της αξία. Ο χαρισματικός άνθρωπος είναι ικανός για όλα. Από το μηδέν να γίνει ο πρώτος στον κόσμο. Γι αυτή την αλήθεια λέω, που δεν κωλώνει απέναντι σε συστήματα, σε στεγανά, σε απαγορευμένα τοπία χρήματος, εξουσίας, της όποιας ισχύος. Άσχετο αν αυτός που πριν ήταν ένας τίποτας με το που εξελίχθηκε σε μεγιστάνα προσαρμόστηκε, αλλά και υπηρέτησε, την παγκόσμια το σύμπαν της καθεστηκυίας ισορροπίας. Δεν γίνεται διαφορετικά. Οι επαναστάσεις, οι ανατροπές είναι το αιώνιο παραμυθάκι των... προοδευτικών πολιτικών που όταν σκαρφαλώσουν στην καρέκλα... προσαρμόζονται πανηγυρικά.

Πέτυχε στη ζωή του ο Ωνάσης. Άφησε το όνομα του γραμμένο στους τρεις ανέμους της αιωνιότητας να το σέρνουν παντού. Πρώτον, χοντροκονόμησε και δεύτερον, αυτό που ήθελε η ψυχή του ήταν να τον κάνουν κέφι οι πιο διάσημοι της γης. Την υπαρξιακή του δικαίωση την βίωνε όταν γινόταν αποδεκτός από τα πιο βαρβάτα ονόματα του αιώνα του. Τα κατάφερε με το παραπάνω. Περισσότερα από τέσσερις δεκαετίες πέρασαν από το θάνατό του κι ακόμα πουλάει ο θρύλος του.

Αυτό γούσταρε ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Να έχει γκόμενα μια Μαρία Κάλας, να φιλοξενεί στη θαλαμηγό μου έναν Ουϊστον Τσώρτσιλ. Με την ευκαιρία ότι γεννήθηκε σα σήμερα, 15 Ιανουαρίου, το 1906, μιλάμε για τον Ωνάση.

Ο μεγάλος του έρωτας, λένε, ήταν η Μαρία Κάλας. Παραμύθια, λέω εγώ. Με το ''όνομα'' της ήταν καψούρης. Με τη φίρμα της. Η Κάλας είναι η κορυφαία των κορυφαίων λυρική τραγουδίστρια όλων των εποχών.

Αραχτός με την πουράκλα του πάνω στα σύννεφα της διαπλανητικής επιτυχίας του και τρισευτυχισμένος που τα παγκόσμια μήντια ασχολούνταν μαζί του. Επειδή είχε στα πόδια του όποιον ήθελε. Ας ήταν ένα αξιοζήλευτο ρεμάλι. Ο ίδιος αισθανόταν Ρωμαίος αυτοκράτορας. Αυτός ήταν ο Ωνάσης. Παντοκράτορας. Ούτε την σεξομανή Τζάκυ Κένεντυ αγάπησε. Την παντρεύτηκε (φώτο) διότι ήταν σούπερ ντούπερ brandname και την κυνηγούσαν οι παπαράτσι όπου γης. Γι’ αυτό την χρυσοπλήρωσε πριν την παντρευτεί. Στημένη λεμονόκουπα παράτησε την Κάλας και πήρε τη χήρα του σκοτωμένου Τζων Κένεντυ.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΒ ΤΖΟΜΠΣ