25 εκ.ευρω για το νεο Μουσειο Πατρας

 

Το παλιό μουσείο που στεγαζόταν σε ένα νεοκλασικό κτίριο μέσα στην πόλη, αποτελεί παρελθόν. Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας είναι ένα μοντέρνα φτιαγμένο και επικεντρώνεται στην έκθεση διαφόρων αρχαιολογικών ευρημάτων, από τη Μυκηναϊκή μέχρι και την Ύστερη Ρωμαϊκή εποχή, που ανακαλύφθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Το μουσείο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Θεοφάνη Μπομπότη, και κόστισε 25 εκατομμύρια ευρώ. Τα σχέδια για τη δημιουργία του μουσείου είχαν αναγγελθεί από την εποχή που η Μελίνα Μερκούρη ήταν υπουργός Πολιτισμού, ωστόσο – επειδή στην Ελλάδα όλα τα πράγματα αργούν (ποιος ξέρει τι γίνεται κάτω από το τραπέζι;) – η ανέγερσή του ξεκίνησε το 2004, και έλεγαν ότι θα ήταν έτοιμο σε δύο χρόνια. Τα εγκαίνια του μουσείου έγιναν Ιούλιο 2009.

Το μουσείο καταλαμβάνει έκταση 28.000m², με τους εσωτερικούς χώρους να φτάνουν τα 8.000m². Ο περιβάλλον χώρος του μουσείου περιλαμβάνει μια τεχνητή λίμνη 500m² που μέσα της υπάρχει ένας μεταλλικός θόλος. Στο κοντινό μέλλον, προβλέπεται και η δημιουργία ενός πολιτιστικού πάρκου στην κενή έκταση δίπλα στο μουσείο. (πάμε στοίχημα ότι δεν θα γίνει ποτέ;)

Αν δεν πάω να το δω από κοντά δεν θα πω κάτι παραπάνω…, αλλά από τις φωτογραφίες και μόνο μου μοιάζει «μίζερο», με κακοστημένα τα ευρήματα και γενικά ένα μουσείο χωρίς …

Η συνέχεια εδώ…nikosonline.gr