Η ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΟΣ ΣΗΚΩΣΕ ΣΠΙΤΑΡΩΝΑ

 

Παρέμβαση, λέει, της οικονομικής εισαγγελίνας για τις κονομησιές από τα κονδύλια για τα συσίτια των προσφύγων. Μετά από αποκαλύψεις δημοσιογραφικές. Μπλεγμένοι στο κόλπο και τύποι από τον κρατικό μηχανισμό και βέβαια ΜΚΟ. Το έργο βρωμάει από μακριά. Πακέτα που κινούνται σε συστηματική βάση και στην πραγματικότητα ανεξέλεγκτα. Με μια άλλη κουβέντα, παίζει ο πειρασμός και να μη θέλει ο άλλος να βάλει το χέρι τπυ στο μέλι, τελικά θα υποκύψει.

Θα βγει τίποτα ή τζάμπα ο θόρυβος; Αρχίζει έρευνα, ανοίγουν φάκελλοι, να βρεθεί η άκρη. Ποιοι έκαναν τις τραβηκτικές, πως δούλευαν οι μίζες για να έχουν κάθε μέρα ένα πιάτο φαί οι φουκαράδες πρόσφυγες, με λεφτά κοινοτικά. 'Αντε και την βρήκε η δικαιοσύνη τη μηχανή που στήθηκε για να ξεσκίζουν οι μπροστινοί και οι πισινοί που ποτέ δεν θα λερωθούν από καμια κατηγορία. Τα λεφτα που έχουν φαγωθεί είναι αγύριστα.

Ποια είναι η κουβέντα; Ο πονηρός δεν χάνει την ευκαιρία. Και εύκολα βάζει στο κόλπο και τον άβγαλτο, τον αθώο. Θυμήθηκα την περίπτωση της κοπελλιάς που μπήκε σ' ένα άγνωστο σ' αυτήν παιχνίδι και από το τίποτα χοντροκονόμησε. Και με τα φράγκα σήκωσε σπιταρώνα σε προάστιο της Αθήνας.

Μια υπάλληλος απλή ήταν το κορίτσι. Μια δακτυλογράφος στο δικαστικό σώμα. Και εκμεταλλεύτηκε το πόστο της. Τι ακριβώς έκανε; Παίρνει στα χέρια της την απόφαση να την καθαρογράψει. Στο χαρτί, στον υπολογιστή. Και στην απόφαση αναφέρεται η έκδοση εντάλματος συλλήψεως πασίγνωστου μεγαλοεπιχειρηματία, μεγαλοβιομήχανου, μεγαλοπολιτικού. Διαδικαστικά η απόφαση για να φθάσει μέχρι την αστυνομία, μέχρι να ενημερωθούν τα αρμόδια κρατικά όργανα, δικαστικά κι όχι, θα περάσουν τουλάχιστον μια, δυο ημέρες.

Θα δώσει το άλφα πακέτο ο υποψήφιος να συλληφθεί για την εξυπηρέτηση, την πρόωρη ενημέρωση; Να προλάβει κι αυτός να κάνει τα κουμάντα του. Να μεταφέρει χρήματα από έναν λογαριασμό στον άλλον, να μεταχρονολογήσει χαρτιά στην εταιρεία του, να προλάβει να... αρρωστήσει πριν τον πάνε σηκωτό στον Κορυδαλλό.

Έλα! Μην αναφέρουμε συγκεκριμένα ονόματα καναλαρχών, πολιτικών, επιχειρηματιών. Πρόσφατη είναι η περίπτωση της δικαστικής υπαλλήλου, το 2014. Και αναρωτιόντουσαν κάποιοι πού τα βρήκε τα λεφτά; Λες να είχε γάτο γκόμενο κι έτσι κτύπησαν την πόρτα της τα πακέτα. Πιθανόν αδελφό περπατημένο με άκρες εδώ κι εκεί. Πάντως, όχι η ίδια προσωπικα προειδοποίησε τους ενδιαφερόμενους, με τους οποίους δεν άνοιξε απ' ευθείας νταραβέρι.


Διαβάστε ακόμα:

H ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ