ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΓΙΑΤΙ «ΤΑ ΠΗΡΕ» ΑΠΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

 

Ο Ολυμπιακός είναι ιδέα. Είναι θρησκεία. Είναι και μπίζνες, όμως. Και ακριβώς επειδή είναι ιδέα και θρησκεία αντέχει ιδεολογικά και στην εμπορευματοποίηση. Μήπως η Εκκλησία δεν κάνει μπίζνες. Υπηρετεί τη θρησκεία, όμως εμπορεύεται την πίστη των χριστιανών, τζιράρει τα λεφτά της στο χρηματιστήριο, επενδύει στις τράπεζες, προσπαθεί να μη φορολογείται από τα έσοδα της.

Επί του θέματος. Η ιδέα, η θρησκεία Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο έχει τρεις ανώνυμες εταιρείες. Την ΠΑΕ, την ''Θρύλος'' και την «Καραϊσκάκης». Αυτή η τελευταία Α.Ε. είναι η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του γηπέδου.

Βγάζει μία ανακοίνωση ο Κόκκαλης που το 2010 μεταβίβασε ο,τι περιουσιακό στοιχείο είχε στις τρεις Α.Ε της θρησκείας Ολυμπιακός στον Μαρινάκη και υποστηρίζει: ''Δεν φταίω εγώ, υπεύθυνες είναι οι τράπεζες που ακόμα δεν πέρασαν στον Μαρινάκη οι μετοχές της Α.Ε. Καραϊσκάκης''.

Όχι, απαντάει δημοσίως ο Μαρινάκης. Η ευθύνη βαρύνει τον Κόκκαλη, είναι άσχετο το νταραβέρι μου με τις τράπεζες. Και καπάκι σε «φιλική» εφημερίδα του εφοπλιστή αναφέρεται ότι ο Κόκκαλης κονόμησε 15 εκ. από τη μεταβίβαση των μετοχών της «Καραϊσκάκης Α.Ε» διότι του κόστισαν αυτό το άλφα ποσό και τις πάσαρε συν 15 εκ. στον Μαρινάκη.

Έγινε κι αυτό, στον πόλεμο που έχει ανοίξει ο Μαρινάκης στον Κόκκαλη, τον προηγούμενο μεγαλομέτοχο των ανώνυμων εταιρειών της θρησκείας Ολυμπιακός. Να κατηγορείται ένας επιχειρηματίας, ο Κόκκαλης, διότι είναι πετυχημένος. Διότι κέρδισε και δεν έχασε στην μεταβίβαση μιας εταιρείας. Δεν κέρδισε χρήματα ο Κόκκαλης σε βάρος του Ολυμπιακού, αλλά αν πράγματι έκανε ταμείο συν 15 εκ. από την εξαγορά μίας εταιρείας, αυτό αφορά την τσέπη του Μαρινάκη. Όχι την ιδέα Ολυμπιακός.

Διαβάστε ακόμα:

ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΜΠΕΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ... ΤΡΟΙΚΑΝΑ