ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΜΠΑΤΗΡΙΑ

 

Επιμένω. Πρώτος και μέγας ΕΘΝΙΚΟΣ στόχος είναι κάθε καλοκαίρι περισσότεροι ξένοι τουρίστες. Αυτά τα σάπια και ύποπτα ότι θα μας ωφελήσει οικονομικά η... Συμφωνία των Πρεσπών είναι για να πούμε αύριο ποια καταστροφή μας βρήκε. Και πόσο ελληνικά σκεφτονται οι τροϊκανοί πρωθυπουργοί που πέρασαν.

Τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει ο τουρισμός. Δεν είναι μαλάκες οι ξένοι, που υπ' όψιν την ψάχνουν πολύ περισσότερο από τον μέσο Έλληνα στο που θα πάνε, στο τι θα φάνε, στο τι θα αγοράσουνε. Που αλλού στον κόσμο όλο να βρούνε την ελληνική παραλία. Δεν υπάρχει αυτό. Πουθενά. Αν, λοιπόν, δεν παίζει ο φόβος της τρομοκρατίας, τότε ο πρώτος προορισμός είναι η νησιώτικη Ελλάδα. Στάνταρντ μπετόν. Από τους λουσάτους και σκαφάτους ματσωμένους μέχρι εκείνους τους αλλοδαπούς των μικρομεσαίων κυβικών που μετράνε δολάρια και ευρώ. Τόσα θα ξοδέψουμε, ούτε ένα παραπάνω.

Και όταν λέμε ξένοι βάζουμε στο λογαριασμό και τους Βούλγαρους, και τους Ρουμάνους, κι άλλους πρώην φουκαράδες που πλέον αποτελούν σταθερή πελατεία. Όπως το λέω. Και δεν τους υπολογίζεις μόνο στις καλοκαιρινές εξορμήσεις.
Το καλοκαίρι τέλειωσε με τους ξένους σε πολλές παραλίες να ήταν η πλειοψηφία. Στο λένε και οι ξενοδόχοι, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ευτυχώς, τη βγάζουμε πολύ καλά διότι πλακώσανε Γάλλοι, Ιταλοί, Ισπανοί, Ρώσοι. Περισσότεροι από κάθε άλλη σαιζόν. Γιατί όμως;

Μου τη δίνει ο κάθε αρμόδιος υπουργός, ο κάθε κυβερνητικός μπαρούφας όταν μοστράρει την προσωπική και κομματική του αβάντα. Ότι χάρη σ' αυτούς ανέβηκε ο τουριστικός τζίρος. Η αλήθεια είναι ότι οι καλύτερες αποδόσεις και τα ρεκόρ οφείλονται στους ξένους. Στα ξένα πρακτορεία που ξέρουν τη δουλειά τους και κονομάνε.
Στην πράξη ακόμα το ελληνικό κράτος έχει το μυαλό του μόνο στην αρπακτή. Τι θα κονομήσει από το μερτικό που δικαιούται. Αν είχε αντιληφθεί ότι ο τουρισμός, το λέμε από τα χρόνια του ''ΦΙΛΑΘΛΟΥ'', για την Ελλάδα είναι η βαρειά μας βιομηχανία, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Μήπως οι άχρηστοι που κυβερνάνε περίμεναν να μεριμνήσει σχετικώς η τρόικα; Κι αυτηνής η δουλειά ήταν τι θα αρπάξει, όχι να οργανώσει τα αξιποιήσιμα μεγέθη της χώρας.

Μην το ξεχνάμε. Η Ελλάδα έκανε ολυμπιακούς αγώνες και ξεπατώθηκε. Διαλύθηκε. Γιατί; Επειδή είναι της πλάκας κράτος. Η μόνη χώρα στον κόσμο που τη χρονιά των ολυμπιακών αγώνων, το 2004, έκανε αρνητικό ρεκόρ στον τουρισμό είναι η Ελλάδα. Και όταν τα νησιά ζωντάνεψαν από ξένους, οι αρμόδιοι υπουργοί απλά μετράνε τα κρουαζιερόπλοια που καταφθάνουν στα λιμάνια και τα αεροπλάνα πόσες πτήσεις κάνουν. Σε τίποτα άλλο, επί της ουσίας, δεν έχει συμβάλλει το υπουργείο τουρισμού.

Διαβάστε ακόμα:

ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΜΠΕΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ... ΤΡΟΙΚΑΝΑ