Η ΒΟΥΤΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

 

Χήρα η κυρία Βασούλα, ζει με την σύνταξη του μακαρίτη κι όλοι απορούν πώς τα καταφέρνει και σπουδάζει τον γιο της στο εξωτερικό. Διαβάζω το ρεπορτάζ για το αεροσκάφος με τους 189 επιβάτες που έπεσε στη θάλασσα της Ινδονησίας, πριν σηκωθεί πιο υψηλά από 1.100 μέτρα. Και σκέφτηκα την κυρία Βασούλα…

… Πάσχα, Χριστούγεννα και καλοκαίρι ο γιος της κυρίας Βασούλας, αεροπορικώς βέβαια, έρχεται στην Ελλάδα, να περάσει με την μάνα του τις μέρες των παύσεων και των διακοπών. Η κυρία Βασούλα για να εξασφαλίζει πιο οικονομικό αεροπορικό εισιτήριο το κλείνει ενωρίτερα. Και πάντα ο γιος να ταξιδεύει με «κανονική» εταιρεία.

Α, γι’ αυτό το έξοδο, το αεροπλάνο, δεν υπάρχει οικονομία για την κυρία Βασούλα. Αρκεί να ταξιδέψει ο γιος με ασφάλεια. Όχι με «φτηνό» εισιτήριο κάποιας «πειρατικής» εταιρείας.

Διάβαζα, λοιπόν, τι έγινε και φούνταρε το αεροπλάνο ιδιωτικής εταιρείας και στέκομαι σε μία λεπτομέρεια, Low Cost. Η αεροπορική τραγωδία προήλθε από πτήση χαμηλού κόστους. Παρακάτω;

Το παρακάτω είναι ότι λίγες ώρες πριν απογειωθεί το Boeing 737 διαπιστώθηκε βλάβη η οποία «αντιμετωπίστηκε» από τους τεχνικούς της εταιρείας. Η οποία εταιρεία έχει ιστορικό «ατυχημάτων».

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΧΙΤΛΕΡ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ, Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΧΙ