ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΤΗ ΜΠΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΚΕΤΟ ΣΚΕΤΟ

 

Αν ρωτήσεις τους Έλληνες για τον Κώστα Μήτρογλου, οι μισοί θα αμφισβητήσουν την ποδοσφαιρική του αξία. Έχει καμιά σημασία αυτό; Καμιά. Αυτό που μετράει είναι ότι ο 31χρονος εργαζόμενος σε ομάδες του εξωτερικού είναι ότι έφτασε να κερδίζει περισσότερα από 3 εκ. ευρώ το χρόνο. Ίσως περισσότερα και από τον συνομήλικο του Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Στην Τουρκία βρέθηκε, στην Γαλατάσαράι ο επιθετικός εκ Καβάλας Μήτρογλου (φώτο), στην Αγγλία παίζει ο αμυντικός εκ Καλαμάτας Παπασταθόπουλος. Γερό συμβόλαιο έχει και ο επίσης αμυντικός Κώστας Μανωλάς, 28χρονος από τη Νάξο, που φοράει τη φανέλα της Ρόμα και κερδίζει κάτι λιγώτερα από 3 εκ. ευρώ.

Αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Καμιά ΠΑΕ της super league δεν έχει τέτοια έσοδα που να της επιτρέπουν να υπογράψει συμβόλαια με περισσότερα από ένα εκατομμύριο το χρόνο. Όσα παίρνει σήμερα η πρώτη φίρμα του Ολυμπιακού, ο Κώστας Φορτούνης. Εξαίρεση, συμβόλαιο πάνω από το εκατομμύριο, σε κάποιους παίκτες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Γιατί να μη φιλοδοξεί ένας νέος να γίνει ποδοσφαιριστής! Μόνο που δεν είναι εύκολο. Όπως π.χ. να γίνει τραγουδιστής, με τη συμμετοχή του σε reality. Πόσοι, όμως, και αν το καταφέρουν θα έχουν νυχτοκάματο διαρκείας; Για δέκα με 15 χρόνια, όσο ένας ποδοσφαιριστής.

Ποδοσφαιριστής, δηλαδή όχι φοιτητής, ποιος γίνεται; Το φτωχόπαιδο. Ο μετανάστης. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Στα γήπεδα είναι απίθανο να βρεις επαγγελματία, καριερίστα ποδοσφαιριστή που έχει σπουδάσει, που παράλληλα με τη μπάλα σκέπτεται να γίνει γιατρός, μηχανικός, δικηγόρος, αρχιτέκτων, γεωπόνος κ.α.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ