ΕΠΑΘΑΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ

 

Ουρές τα Ι.Χ. στα διόδια. Η επιστροφή των βαρειά φορολογουμένων και στους αιώνες των αιώνων δανειοληπτών Ελλήνων με μνημόνια κι όχι. Έληξε μια ακόμα ηρωική έξοδος και καθαροί και εξαγνισμένοι, όχι οικονομικά, όμως σίγουρα πολιτικά, οι Έλληνες ξεκίνησαν την… σαρακοστή. Οι ξένοι έπαθαν πάλι την πλάκα τους.

Πράγματι υποφέρουν οι Έλληνες ή μας δουλεύουν; Μάτια έχουν και βλέπουν οι δανειστές μας. Δεν χρειάζεται η έκθεση που τους στέλνει το ''παρατηρητήριο'' για την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα, που δεν αποτυπώνεται στο δημόσιο λόγο. Το τι λένε στην καθημερινότητα τους τα κόμματα και τι ακούγονται από τα κανάλια.

Μάτια έχουν οι ξένοι και βλέπουν. Εκατοντάδες μέτρα σταματημένη παρέλαση τα αυτοκίνητα στα διόδια, στις εθνικές Κορίνθου και Λαμίας. Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Βιομήχανοι και εργοστασιάρχες, εφοπλιστές και εισοδηματίες; Όχι, βέβαια. Λαουτζίκος είναι, η μεσαία τάξη είναι.

''Παρατηρητήριο'', τι είναι τούτο; Η από Έλληνες μυστική και αξιόπιστη επιτροπή παρακολούθησης των δεδομένων εν Ελλάδι. Πριν από όποια απόφαση της κυβέρνησης τα τελευταία επτά χρόνια που έχει άμεση σχέση με οικονομικά, έχουν ληφθεί υπ όψιν οι εκθέσεις του ''παρατηρητήριου''. Για να δίνουν ή όχι οι ξένοι στο ο.κ. της κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΛΕΜΟΣ, Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΝΟΜΑ ΣΤΗ ΓΗ