ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ, ΠΑΝΤΑ!

 

Η είδηση. Επίσημη πρόταση στον Άγιαξ για τον 19χρονο Ματέις Ντε Λιχτ κατέθεσε η Μπαρτσελώνα. Η προσφορά φτάνει τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Και σύμφωνα με την προσφορά η καταλάνικη ομάδα δίνει πενταετές συμβόλαιο στον παίκτη.

Αφήνουμε στην άκρη την είδηση και στεκόμαστε σ' ένα γεγονός. Προ εξαετίας. Στην αγορά από την Ρεάλ του τότε 23χρονου Ουαλλού Gareth Bale της Τότεναμ. Με περισσότερα από 100 εκ. ευρώ. Όπως αναμενόταν η φανέλα με το όνομα του Μπαίηλ έκαμε τρελές πωλήσεις. Από τη στιγμή που υπέγραψε στην Ρεάλ Μαδρίτης, η βασίλισσα έβγαλε το 70% της δαπάνης της, τότε, πιο ακριβοπληρωμένης μεταγραφής. Αυτό είναι σκάνδαλο, λέει ο αποδυτηριάκιας.

Εδώ είμαστε. Σκάνδαλο γιατί ο κόσμος αγοράζει κάτι περιττό. Τη συγκεκριμένη φανέλα; Που δεν θα αγόραζε τη φανέλα με το όνομα πανάκριβου, πολυφωτογραφημένου, πολυσυζητημένου ποδοσφαιριστή, αν αυτός δεν έκανε μεταγραφή.
Όλοι βρίζουν τον καπιταλισμό, όλοι καταριώνται την παγκοσμιοποίηση, τις πολυεθνικές, τα μονοπώλια. Μαγκιά. Πολιτική μαγκιά, κλανιά και ιδεολογικός κώλος φιλιστρίνι. Γιατί κανένας, μα κανένας δεν καθίζει στο σκαμνί τον μέγα ένοχο. Τον κόσμο.

Αυτός ο αλήτης ο κόσμος είναι ο γεννήτορας και στην πραγματικότητα ο κατασκευαστής όλων των αντιλαϊκών συστημάτων. Όλων αυτών των κόλπων με τα οποία κάνουν παιχνίδι υπέρ του... λαού οι ματσαράγκες πολιτικοί. Βρίζουν τις πολυεθνικές στο όνομα του λαού, ενώ ο λαός στηρίζει, αιμοδοτεί όλα τα παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα που παίζουν μπάλα οργανωμένα, με τράπεζες, με χορηγίες, με διαφήμιση και το ακατανίκητο όπλο της αγοράς, στο οποίο ο λαός σηκώνει πόδια και χέρια. Την μόδα.
Ρωτάω. Πόσοι θα αγόραζαν τη φανέλα με το όνομα του κάθε Γκάρεθ Μπαίηλ αν δεν πήγαινε στην Ρεάλ. Πόσοι αν έκανε μεταγραφή στην Μπενφίκα ή την Ρόμα.

Ούτε την αξία του παίκτη επιβραβεύουν με τη φανέλα του, ούτε δηλώνουν οπαδοί της ομάδας. Τη διασημότητα που, ξαφνικά με τη μετακίνηση σ΄ άλλη ομάδα, αποκτά το όνομα του ποδοσφαιριστή εξαγοράζει ο άλλος. Και φοράει στο κορμί του τη φανέλα, ένα αξεσουάρ... υπερηφάνειας λες και είναι προσωπική επιτυχία του οπαδού η ακριβή μεταγραφή.

Διαβάστε ακόμα:

ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ