ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΟΧΙ

 

Ομαδικές απολύσεις διευθυντών έκανε ο άνθρωπος του Ιβάν Σαββίδη στην εφημερίδα Έθνος. Κι έγινε ο χαμός. Απαράδεκτο, είπε το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων. Και επιτόπου στήθηκε συνέλευση, για να πάρει πίσω την αντεργατική απόφαση της η ιδιοκτησία.

Απαράδεκτα πράγματα. Παράλογα. Λέω για τις οργανωμένες αντιδράσεις, μετά την απόφαση της επιχείρησης να διώξει κάποιους για να προσλάβει άλλους στη θέση τους. Αν θέλει να αντικαταστήσει τους απολυμένους, δικαίωμα της κι αυτό. Όπως δικαίωμα της επιχείρησης ήταν να προσλάβει αυτούς ή άλλους, μ' αυτόν ή τον άλλον μεγάλο μισθό.

Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Να επιτρέπει ο νόμος και η αγορά σ΄έναν επιχειρηματία να προσλαμβάνει όποιον επαγγελματία κρίνει κατάλληλο και επαρκή και να του απαγορεύεται, μετά της νόμιμης αποζημίωσης, να τον σουτάρει. Επειδή, τελικά, εκτιμήθηκε ως ακατάλληλος, ως ανεπαρκής.

Ο προπονητής προσελήφθη για πάει καλά η ομάδα. Και μ΄ αυτόν η ομάδα δεν πάει καλά. Το διαζύγιο είναι αναπόφευκτο. Το ίδιο και με τον παικταρά που δεν δικαίωσε το συμβόλαιο του. Θα αποδεσμευτεί. Τι έγινε στο Έθνος του Ιβάν Σαββίδη; Η εφημερίδα ξεκίνησε με υψηλές επενδύσεις και προσωπικό πανάκριβο, διότι σκόπευε πρωταθλητισμό και καλή κυκλοφορία. Ε, αφού η εφημερίδα σε πωλήσεις είναι να την κλαίνε οι ρέγγες, η ιδιοκτησία προχώρησε σε απολύσεις. Που είναι το περίεργο;

Το συνδικαλιστικό όργανο νομιμοποιείται ηθικά και εργατικά να αντιδρά στις απολύσεις αν αυτό δικαιούται βάσει νόμου να επιλέγει τους εργαζόμενους, απλούς και στελέχη. Τέτοια ''ευθύνη'' δεν την έχει, ούτε και την θέλει το συνδικαλιστικό σωματείο. Μόνο για να κακαρίζει είναι, και να απαιτεί να κάνει κουμάντο με τα λεφτά του επιχειρηματία. Να σημειώσω, με την ευκαιρία ότι οι συνδικαλιστές, κάποια κοκόρια της συμφοράς, ποτέ δεν αντέδρασαν για τους απατεώνες επιχειρηματίες, εκείνους με άδηλους πόρους και με σκοτεινό παρελθόν, οι οποίοι εμπλέκονται στην ιδιοκτησία ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΟΚ ΡΙΣΚΟ Η ΤΡΑΠΕΖΑ