ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΑ ΕΝΕΝΗΝΤΑΦΕΥΓΑ

 
Ποτέ δεν το χώνεψα. Παπάς να μπερδεύεται με χρήματα. Άνθρωπος του Θεού, δηλαδή για να κάνουμε ταμείο με καθήκοντα πνευματικά, και με την αποστολή να προετοιμάζει τους πιστούς για την αιώνια ζωή, για το εξωγήϊνο ταξίδι, να ασχολείται με τα οικονομικά θέματα. Λες και είναι πολιτικός, τραπεζίτης και επιχειρηματίας.
 
Έλα, όμως, που οι πιστοί βάζουν στο παιχνίδι το παπαδαριό, που δεν λέει ''όχι'' στο όνομα της... φιλανθρωπίας να διαχειρίζεται εκατομμύρια. Ακίνητα, μετοχές, αγοραπωλησίες, κατασκευές και να είναι ιδιοκτήτες τραπεζών. Όπως το λέω.
 
Με την ευκαιρία. Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας είναι η Εκκλησία της Ελλάδος. Και από τη μια γίνονται πλειστηριασμοί και κάποιοι χάνουν το σπίτι τους και από την άλλη η Εκκλησία κάνει συσσίτια στα φτωχαδάκια. Επί του θέματος.
Τεράστιο οικονομικό έλλειμμα, που ξεπερνά τα 8,5 εκατομμύρια δολάρια στην αρχιεπισκοπή της Αμερικής. Που πήγαν τα φράγκα, κανείς δεν ξέρει. Ξέχνα τις αποζημιώσεις λόγω των παιδεραστών ιερέων, αυτά τα ποσά είναι κανονικά στα κιτάπια. Έγινε έλεγχος από την εταιρεία ορκωτών ελεγκτών Grant Thornton και η έκθεση της τα λέει όλα.
 
Τελικά, όλος ο ορθόδοξος ελληνισμός της Αμερικής ανέπνευσε, μετά την παραίτηση του σεβασμιώτατου αρχιεπίσκοπου Αμερικής κύριου Δημήτριου. Επιτέλους τους άδειασε τη γωνιά. Στα 92 του χρόνια εδέησε να αφήσει το ''θρόνο'' του Έπαρχου περιοχών Ατλαντικού και Ειρηνικού Ωκεανού. Ο εκ Θεσσαλονίκης κατά κόσμον Δημήτριος Τρακατέλλης. Χωρίς να δικαιολογεί το μεγάλο άνοιγμα στα οικονομικά και την κακοδιαχείριση σε διάφορα κονδύλια.
 
Που να ξέρει ο ευλογημένος γέροντας; Που ''υποχρεώθηκε'' κάτω από την πίεση των σκανδάλων να παραιτηθεί. Αυτός ήθελε να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του εκκλησιαστικού λειτουργού.
Διαβάστε ακόμα:

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ... ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ