ΑΘΩΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΝΟΧΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

 

Δίνω τη χθεσινή είδηση και καλώ τους αναγνώστες, όχι βέβαια σε debate της πλάκας, διότι ο αποδυτηριάκιας είναι σοβαρή ιστορία, αλλά σε test read, όπως λέμε test drive. Μια ψιλοεξέταση αν ξέρουμε να διαβάζουμε πίσω από τις αράδες. Κι αν η σκέψη στέκεται μονάχα στις λέξεις που διαβάζουμε. Πρώτα το ρεπορτάζ:

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όσοι είχαν παραπεμφθεί σε δίκη για την εξαφάνιση μεγάλης ποσότητας κατασχεμένων τσιγάρων, η αξία των οποίων προσδιορίστηκε σε 3,6 εκ. ευρώ. Όλη η χοντρή παρτίδα με τις κούτες από τα τσιγάρα ''έφυγε'' από αποθήκη της Ελεύθερης Ζώνης του λιμένα Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 και η τότε διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης κατέφυγε στη δικαιοσύνη, με συνέπεια στο εδώλιο του δικαστηρίου να βρεθούν δύο υπάλληλοι του λιμανιού, δύο εκπρόσωποι εταιρείας με έδρα το Κόσοβο, κι ένας εκτελωνιστής.

Να, τι σημειώνει ο αναγνώστης του αποδυτηριάκια, αφού διάβασε την είδηση, στο κείμενο της οποίας δεν αναφέρονται τα εξής:

- Η αρπαγή της παρτίδας μέσα από την αποθήκη του λιμανιού έγινε λίγα μόλις 24ώρα μετά την πρώτη νίκη του Σύριζα στις βουλευτικές εκλογές.

- Αθώοι οι κατηγορούμενοι, άγνωστοι, και στους αιώνες, οι δράστες της αρπαγής.

- Άγνωστοι οι δράστες, και χωρίς ευθύνη κανένας υπεύθυνος.

- Αν, λέμε αν, υπήρχαν ένοχοι, τότε το πιθανότερο θα ήταν να μην είχε κλείσει ο ''φάκελος'' της υπόθεσης και η έρευνα να προχωρούσε στον χοντροπαίκτη της μπίζνας.

- Η υπόθεση ''καθάρισε'' και με τη βούλα της δικαιοσύνης μετά από 4,5 χρόνια. Άρα, ''δικαιολογείται'' η αργοπορία της άλλης σχεδόν παρόμοιας ιστορίας με λαθραία τσιγάρα από το καλοκαίρι του 2017, που εκκρεμεί και προβλέπεται να συνεχίσει να εκκρεμεί στα νερά της Κρήτης.

- Στο μεταξύ στην Ελλάδα πάντα συνεχίζεται η οργανωμένη διάθεση- προώθηση λαθραίων τσιγάρων στην αγορά.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΟΙ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ