ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ... ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ

 

Δεν υπάρχουν σκάνδαλα στην Ελλάδα. Υπάρχει σκανδαλολογία, άλλο αυτό. Μαλακίες. Σκάνδαλα υπάρχουν, αλλά προσφέρονται μονάχα για παπαρολογία. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Και να πληρώνουν τζάμπα και βερεσέ οι μαλάκες, τα αιώνια κορόιδα οι φορολογούμενοι. Φοβερό! Με το σκάνδαλο προκαλείται ζημιά στο δημόσιο, δηλαδή στον κοσμάκη και με τη σκανδαλολογία ανεβαίνει το κόστος της ζημιάς.

Έχει έξοδα το ψάξιμο του σκανδάλου. Ποιος ασχολείται. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ξεκινάνε τη σκανδαλολογία και, επειδή την έχουν χεσμένη τη φωλιά τους και οι δυο πλευρές, στην πραγματικότητα κανουν σικέ παιχνίδι. Εντυπώσεων!!!

Θυμάμαι ότι ο γίγαντας ελληνικός λαός για να παρακολουθεί ένα συγκεκριμένο σκάνδαλο, λες και έκοψε εισιτήριο, πλήρωσε οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ σε ορκωτούς λογιστές για τον αναδρομικό έλεγχο στα «Πόθεν έσχες» των βουλευτών. Τελικά, η ''υπόθεση Καρατζαφέρη'', του τότε προέδρου του Λαός, βγήκε στον αέρα μετά από ανώνυμη καταγγελία κάποιας κυρίας. Εντελώς τσάμπα, δηλαδή. Ούτε η διακομματική επιτροπή που ασχολήθηκε επί πολλούς μήνες με το θέμα κατάφερε να εντοπίσει τις offshore, παρ’ ό,τι αυτές είχαν δηλωθεί από το 1994.

Τόσο ο πολιτικός κόσμος όσο και οι ελεγκτικές αρχές πιάστηκαν, κατά την επιεικέστερη άποψη, στον ύπνο και κανείς δεν έμαθε ποτέ αν έχουν εξιχνιασθεί όλες οι πτυχές της υπόθεσης. Βέβαιο είναι ότι ο πρόεδρος του Λαός όχι μόνο είχε οφσώρ για τη συνεργασία του με εμπόρους όπλων, αλλά με βροχή ερωτήσεων βουλευτών του κόμματος του έκανε ισχυρή πολιτική παρέμβαση στα εξοπλιστικά προγράμματα. Και, για να μη ξεχνιόμαστε, στο παζάρι για το σχηματισμό της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου είχε απαιτήσει το υπουργείο εθνικής άμυνας.

Όλα είχαν περάσει στο ντούκου, μέχρι την ανώνυμη καταγγελία για τις παράκτιες εταιρείες του Γιώργου Καρατζαφέρη. Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής αποφάσισε την παραπομπή του στη δικαιοσύνη για ανακριβές πόθεν έσχες. Πρόκειται για κακούργημα.

Σήμερα το σκηνικό είναι περίπου το ίδιο ή προβλέπεται να εξελιχθεί το ίδιο, με το σχετικό σιγοντάρισμα των ανεξάρτητων και αδέσμευτων ΜΜΕ. Σκανδαλολογία η κομματική και επικοινωνιακή ''πολιτική'' στα σκάνδαλα. Ως συνήθως.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΕ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΥΝ ΕΠΙΤΟΠΟΥ