ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ, Ο ΕΝΑΣ ΔΕΞΙΟΣ, Ο ΑΛΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

 

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος από χωριό της Γορτυνίας ήταν ο αρχηγός της δυναστείας, που έφθασε να έχει τα δις των δις, περιουσία ατελείωτη, και την περισσότερη στο εξωτερικό. Σε επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό. Όχι ο Νο 2 Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο την γνωστή Γιάννα, επίσης σε δεύτερο γάμο κι εκείνη. Καμία σχέση ο μακαρίτης σκηνοθέτης του σινεμά Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Κάποιος κύριος καθηγητής πανεπιστημίου, Δημήτρης Κουκούνας στο όνομα, έκανε μία ιστορική έρευνα και εντόπισε 160 τόσους Έλληνες δωσίλογους των κατακτητών Γερμανών, που κερδοσκόπησαν.

Επιστροφή στον Νο 1 Θόδωρο Αγγελόπουλο, τον ιδρυτή της Χαλυβουργικής που πέθανε το 1953 και είχε τέσσερις γιους. Τον Γιάννη. Τον Δημήτρη που τον σκότωσε η 17 Νοέμβρη. Τον Παναγιώτη, πατέρα του Θόδωρου και συζύγου της Γιάννας και του Κωνσταντίνου που γέννησε τα δύο αδέλφια του Ολυμπιακού στο μπάσκετ. Και τον Άγγελο, ο οποίος πέθανε από εγκεφαλικό σε ηλικία 91 χρονών, το 1995, σα σήμερα 27 Απριλίου. Ημέρα που μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, ξημερώματα Κυριακής 27 Απριλίου, το 1941.

Οι κατηγορίες περί δωσιλογισμού και συνεργασίας με τους Γερμανούς στην κατοχή, κι αυτό είναι το κουφό, αφορούν τον Άγγελο Αγγελόπουλο. Τον αντιστασιακό στην γερμανική κατοχή και κορυφαίο στέλεχος στην αριστερά της εποχής, τον ακαδημαϊκό, τον υφυπουργό οικονομικών στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Γεωργίου Παπανδρέου, τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας. Γιος του Άγγελου Αγγελόπουλου είναι ο Δημήτρης, μόνιμος κάτοικος Ελβετίας, που ένα φεγγάρι ήταν μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Η Ελλάδα γέννησε δύο μέγιστους οικονομολόγους. Τον δεξιό Ξενοφώντα Ζολώτα, που έκανε και πρωθυπουργός, και τον αριστερό Άγγελο Αγγελόπουλο, που με τον πατέρα του Σωκράτη Κόκκαλη και τον καθηγητή Αλέξανδρο Σβώλο, επιφανείς Έλληνες αυτοί, συμμετείχαν στην ΠΕΕΑ στην αριστερή κυβέρνηση του βουνού (φωτό).

Παραμονές αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού, το 2013, από site αρκετά ικανοποιητικής επισκεψιμότητας, συμφερόντων Δημήτρη Γιαννακόπουλου, σκάει ρεπορτάζ σε προβεβλημμένη θέση, όπου αναφέρεται: ''Η οικογένεια Αγγελόπουλοι ήταν συνεργάτες των Γερμανών. Δωσίλογοι. Βιομήχανοι της μικρής τότε, την περίοδο της γερμανικής κατοχής, «Χαλυβουργικής» οι οποίοι με την προδοτική τους στάση είχαν κονομήσει''.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΤΙ... ΦΑΡΜΑΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ!