ΠΟΙΟΣ ΤΡΑΜΠ, ΡΕ, ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ!

 

Τα χώσανε άγρια στον Ντόναλντ Τραμπ γιατί άργησε να πάρει μέτρα προστασίας του κόσμου από τον κορονοϊό. Λάθος, δεν άργησε ο Τραμπ, δεν ήθελε να σταματήσει το οικονομικό γίγνεσθαι στην πλανηταρχία από τον κίνδυνο της μόλυνσης. Μ' άλλα λόγια ο καραγκιόζης του Λευκού Οίκου έβαλε πάνω από τη δημόσια υγεία την αγορά. Και το έκανε σκόπιμα. Το ίδιο και ο Μπόρις Τζόνσον της Αγγλίας, άλλος χάλιας αυτός.

Και οι ψευτοδιανοούμενοι του προχωρημένου πνεύματος και οι παραμύθηδες της λαϊκίστικης πολιτικής λένε τα δικά τους. Να πούμε κι εμείς τα δικά μας.

Κατ΄αρχήν μόνο τιμητικό δεν είναι για τους κυρίαρχους λαούς που με δημοκρατικές διαδικασίες επιλέγουν κάτι νούμερα Τραμπ, Τζόνσον και σία. Ένα το κρατούμενο. Όποιος άλλος να ήταν στη θέση τους το ίδιο θα ξηγιόταν. Δυο τα κρατούμενα.

Κανένας Τραμπ και κανένας Τζόνσον δεν κάνουν του κεφαλιού τους. Και, βέβαια, δεν βάζουν την αγορά πάνω από την υγεία του κοσμάκη, ούτε το κόντρα πλάνο. Η μόνη τους αγωνία είναι να ξαναεκλεγούν. Τίποτα άλλο δεν τους καίει. Άρα, ενεργούν και αποφασίζουν λαμβάνοντας υπ' όψιν σε ποιο βαθμό χάνει ή κερδίζει πόντους η καρέκλα τους.

Κάθε μέρα, μα κάθε μέρα ο κάθε Τραμπ ξεκινάει με το χαρτάκι που του πασάρει το πρωί ο βαλές του. Που βρίσκεται η βελόνα της δημοτικότητας του. Σαν τον παρουσιαστή εκπομπής σε κανάλι, τι νούμερα στις θεαματικότητες πιάσαμε χθες.

Σκάει κορονοϊός. Τι λέει σήμερα το ''χαρτάκι''; Αυτό. Συνεχίζει να κάνει το κορόιδο ο Τραμπ στον κορονοϊό. Την άλλη μέρα, τι λέει το ''χαρτάκι''. Ανάλογα κάνει τα κουμάντα του ο έτσι που τον κατηγορούν σα φιλελεύθερο, αντιλαϊκό, καπιταλιστή, παγκοσμιοστή. Διατάζω επιτόπου και έγκαιρα καραντίνα για τον Τραμπ ήταν κίνηση εναντίον της αγοράς, δηλαδή κατά μέτωπο επίθεση στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Δεν μπαίνει καν σε συζήτηση τι είναι το σπουδαιότερο. Είναι η ανθρώπινη ζωή. Ποιον κρίνουμε, όμως; Τον κόσμο ή τον εντολοδόχο του, τον κάθε Τραμπ; Ας πεθάνουν μερικοί, λένε άνθρωποι για συνανθρώπους τους, όχι να κλείσουμε τα μαγαζιά μας, όχι να νεκρώσει η αγορά.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΚΟΙ