Ο ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΝΟΜΙΖΕ ΠΩΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΓΙΑΤΡΟ

 

Χωρίς πλάκα το story της απάτης σε βάρος του Κοντομηνά ξεπερνάει τη φαντασία. Μαθαίνεις λεπτομέρειες και λες πως πρόκειται για σενάριο αμερικάνικης ταινίας. Κωμικής, ε; Είναι τόσο τραβηγμένα τα επεισόδια του story που δεν παίζονται στα σοβαρά στο σινεμά.

Να επισκέπτεται π.χ. την Αμερική ο Κοντομηνάς και να τον συνοδεύουν αυτοκίνητα υποτίθεται των μυστικών υπηρεσιών, πριν συναντήσει σε απόρρητο ραντεβού την υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ. Καμιά συνάντηση τέτοια δεν έγινε, όπως την είχε προγραμματίσει ο ψευτογιατρός. Και το άλλο, να περιμένει μεσοπέλαγα στα νερά της Ύδρας στο σκάφος του ο Κοντομηνάς τον αρχηγό της CIA, που κι αυτός δεν εμφανίστηκε.

Πολύ δυνατό κόλπο έστησε ο ψευτογιατρός με τον Κοντομηνά, από τον οποίο έφαγε 55 εκ. Κόλπο; Το λες και ''έργο τέχνης'' στην απάτη. Το δε θύμα, ο άλλοτε καναλάρχης να έχει πειστεί για την... τύχη του. Γιατί η αμερικάνικη κυβέρνηση επέλεξε αυτόν κι όχι κάποιον άλλον Έλληνα επιχειρηματία για το άκρως εμπιστευτικό χοντρό πρότζεκτ τάδε, μη λέμε τις λεπτομέρειες.

Υλικό μυθιστορηματικό. Που παίρνει τη διάσταση του απίθανου διότι πιάστηκε κορόϊδο ένας άνθρωπος που από πιτσιρικάς είναι στην πιάτσα. Και στα 30 του χρόνια, το 1969, ίδρυσε την ασφαλιστική Interamerican και μάζεψε όλο το χαρτί της αγοράς.

Στη φώτο, η τελευταία ερωμένη του Κοντομηνά, μια Αμερικανίδα καθηγήτρια, την οποία σούταρε, διότι ο ψευτογιατρός του μετέφερε πληροφορίες της CIA, ότι η κυρία είναι πράκτωρ των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ και κινδυνεύει να... χαλάσει η δουλειά.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΛΟΥΣΑΤΗ ΒΙΛΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΘΩΜΑ