ΠΟΥΤΙΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ... ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Ο τσάρος, λέει, πήρε τηλέφωνο τον Ερντογάν. ''Λέει'' βέβαια, ο ίδιος το λέει. Και ο ίδιος ο Ρώσος λέει τι είπε στον Τούρκο. Πως η ρωσική κοινή γνώμη δεν το άκουσε καλά αυτό περί μετατροπής της Άγιας Σοφιάς σε μουσουλμανικό ναό. Τέτοια αδελφίστικη εξήγηση ο Βλαντμίρ. Το καθήκον του, λοιπόν, ως παγκόσμιου μεγέθους ηγέτης, μάλιστα χώρας όπου κυριαρχεί η ορθοδοξία, το έκανε ο τσάρος.

Παραμύθια. Τίποτα δεν του είπε του σουλτάνου ο τσάρος. Αν πράγματι του τηλεφώνησε, η επαφή έγινε για τις πολύ χοντρές μπίζνες που κάνουν συνεταιρικά Ρωσία και Τουρκία. Και για να δέσει το γλυκό της... αντίδρασης της Ρωσίας για την προκλητική απόφαση Ερντογάν, να μη σεβαστεί ένα σύμβολο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ο υφυπουργός εξωτερικών του Πούτιν είπε τη μεγάλη κουβέντα:

- Η απόφαση είναι εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας, και ούτε εμείς ούτε οποιοσδήποτε άλλος πρέπει να αναμιχθεί.

Καλά κάνει ο Πούτιν. Να είμαστε σωστοί. Ο τσάρος ενδιαφέρεται μονάχα για τα οικονομικά συμφέροντα. Τα προσωπικά του και της χώρας του. Δεν κατάλαβα. Γιατί να είναι υποχρεωμένος να προστατεύει τα μνημεία της ανθρωπότητας; Όχι, όμως, να παριστάνει- κι αυτός, και άλλοι σερίφηδες του πλανήτη- τον άγιο, ενώ πρόκειται για μια άλλη έκδοση μαφιόζου σικελικού τύπου.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ... ΦΥΤΑ