ΑΣΤΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗ ΛΗΣΜΟΝΙΑ...

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

 

Δεν έχω τίποτα με τους δημόσιους υπαλλήλους, υπουργείων, της πολεοδομίας, της αστυνομίας, πυροσβέστες, τελωνειακούς, δικαστικούς, εφοριακούς και σία. Κι όταν μιλάμε αρνητικά ή θετικά π.χ.για τους δημόσιους υπαλλήλους ή τους δημοσιογράφους και τους καλλιτέχνες ή γιατρούς, τους όποιους τέλος πάντων, δεν τους βάζουμε όλους σ' ένα τσουβάλι. Όλους τους παπάδες, ή όλους τους επιχειρηματίες και όλους τους προέδρους ΠΑΕ.

 

Ύστερα είναι και το άλλο. Αν λαμογιάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, η κριτική γίνεται για να φωτιστεί το όλο κλίμα. Το ότι οι κάθε είδους και σε κάθε πόστο αλεπουδιάρηδες βρίσκουν και κάνουν. Ότι η κοινωνία είναι σκάρτη, ότι δεν είναι ξεκομμένοι από την κοινωνία οι δημόσιοι υπάλληλοι, τραπεζικοί ή διπλωμάτες. 

 

Και κάτι άλλο. Τι σόι κοινωνία είναι αυτή που παραδίδεται, που ξεβρακώνεται στη νόμιμη... λουμπίνα κάθε συντεχνίας, κάθε εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας ξεχνιόνται οι αμαρτίες της, τελικά; 

 

Πριν από έξι χρόνια ακριβώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αποκαλύπτει: ''Από το 2010 μέχρι σήμερα (τέλη του 2014), 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν βγάλει στο εξωτερικό ποσά που ανέρχονται περίπου στο 1,5 δις. ευρώ''. Η ανατριχίλα! Ο Μητσοτάκης, μάλιστα, παρέδωσε λίστα με 415 δημοσίους υπαλλήλους που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους, στη διάρκεια της έρευνας για τα υψηλά τραπεζικά εμβάσματα στο εξωτερικό.

 

Ποια ήταν η συνέχεια; Το γνωστό σύστημα. Άστο στην άκρη. Ό,τι έγινε, έγινε. Τι ρωτάς τι έγινε; Αν ολοκληρώθηκε η έρευνα, πόσους κάνανε τσακωτούς με μαύρο χρήμα. Είπαμε. Άστο να πάει κι αυτό...

Διαβαστε ακομα:

Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ