ΣΤΗΝ ''ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ COVID-19'' ΚΡΥΒΕTAI... KATI;

 
Δεν το συζητάει ότι ο κορονοϊός είναι κόλπο. Ένα παγκόσμιο κόλπο. Μια παγκόσμια απάτη. Τι εννοείς, ρώτησα αυτόν που δεν το έχω κατατάξει στους συνωμοσιολόγους. Και τι θα πει συνωμοσιολόγος, συνωμοσιαστής; Αυτός που αναπτύσσει θεωρίες συνωμοσίας. Και, βέβαια, ξεκινάει από τις εμμονές του. Τα κολλήματα του. Η κατάρα είναι οι Εβραίοι. Όχι, αυτοί που φταίνε είναι οι μουσουλμάνοι, Οι Αμερικάνοι. Οι Γερμανοί. Οι τράπεζες. Το κεφάλαιο που προέρχεται από το εμπόριο ναρκωτικών. Τα κινητά τηλέφωνα. Το αδελφάτο των ομοφυλοφίλων. Τον λάτρη των θεωριών συνωμοσίας τον ακούς. Δεν του φέρνεις αντιρρήσεις. Επειδή έχει ακαταμάχητα επιχειρήματα.

Το άτομο που συζητώ- πρόλαβα κιόλας να το αναφέρω – δεν είναι ο γραφικός τύπος που φαντάζεται τούτο το απίθανο και το άλλο το εξωπραγματικό. Τέλος πάντων, πράγματα παλαβά για το μέσο άνθρωπο. Πράγματα που βγαίνουν από το κεφάλι των συνωμοσιολόγων.

Με δυο λόγια μου είπε ότι ο κορονοϊός στήθηκε για να σακατέψει τις εθνικές οικονομίες και η ανθρωπότητα να περάσει στο κινέζικο μοντέλο. Δηλαδή; Να πέσουν κάθετα τα μεροκάματα. Δηλαδή;

Δεν δουλεύει ο άλλος για λίγα κατοστάρικα το μήνα. Άσε, σου λέει, προτιμώ να πάρω το κρατικό επίδομα των 500 ευρώ. Γιατί να το χάσω και να δουλέψω για 700; Α, έτσι; Αύριο, όμως, ο covid-19 με τις αναδουλειές θα τσακίσει το δημόσιο ταμείο, και η κυβέρνηση θα είναι αδύνατον να ταίσει και με ψίχουλα τους μεροκαματιάρηδες.

Μου λέει και το άλλο. Ότι στην Κίνα που γεννήθηκε ο κορονοϊός υπάρχουν… μηδέν κρούσματα. Πως το εξηγείς αυτό, με ρωτάει.  Όλος ο άλλος ντουνιάς τρέχει και δεν φτάνει με το μικρόβιο και οι Κινέζοι είναι στην κανονικότητα. Λοιπόν; Δεν έχω σχόλιο. Δεν είμαι των θεωριών συνωμοσίας.

Διαβαστε ακομα:

ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΡΑΜΑ ΠΟΥΛΗΘΚΕ 24 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ