ΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ…

 

Δεν τον παίρνει τον πρωθυπουργό να το παίξει μάγκας αν δεν έχει λεφτά να μοιράσει στον κοσμάκη. Ο καθένας που γίνεται αφεντικό στο γκουβέρνο αυτή τη μαγκιά λανσάρει. Τη μαγκιά του δίνω. Του χαρίζω. Με τι λεφτά; Με τα κρατικά λεφτά. Αυτά που δανείζεται η Ελλάδα και τα άλλα που η κάθε κυβέρνηση αρπάει με τους φόρους.

Η γνήσια μαγκιά είναι άλλη. Με το κρατικό χρήμα ο πρωθυπουργός να παράγει χρήμα. Με τις κρατικές επιχειρήσεις να κάνει κέρδος, όχι να έχει χασούρα.

Στην Ελλάδα κάτι άχρηστοι, κάτι απατεώνες πρωθυπουργοί έριξαν τη χώρα στα βράχια, την χρεοκόπησαν, αλλά για τον κοσμάκη ήταν του… λαού πολιτικοί. Πόναγαν τον κοσμάκη. Περασμένα ξεχασμένα;

Ερχόμαστε στα φρέσκα. Μαγκιές κάνει και ο Μητσοτάκης. Τι άλλο να κάνει; Στην ίδια χώρα είναι πρωθυπουργός, δηλαδή στον ίδιο λαό. Με τον κορονοϊό η κατάσταση έγινε στριμόκωλα. Ξανακάνουμε ή όχι το lockdown; Μπρος γκρεμός και πίσω γκρεμός. Λάσκα ο κόσμος, χωρίς περιοριστικά μέτρα, χαλαρώνει και τα κρούσματα πάνε από ρεκόρ σε ρεκόρ. Κι όταν αποφασιστεί καραντίνα, τότε η οικονομία απειλείται να βαρέσει κόκκινο.

Το lockdown ζημιώνει 170 εκ. την ημέρα την εθνική οικονομία. Το έλλειμμα στον τζίρο το Νοέμβριο υπολογίζεται να φτάσει στα μείον 5 δις. Τα νούμερα αφορούν ευρώ, όχι τίποτα στραγάλια. Στο πρώτο lockdown η ζημιά έγραψε 3,9 δις συνολικά στο εισόδημα των νοικοκυριών, το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Τι φόρους να μαζέψει η κυβέρνηση, όταν ο άλλος περιμένει όχι να δώσει, αλλά να πάρει βοήθεια από το κράτος.  

 Άντε να ελπίζεις από τον πρωθυπουργό τις μαγκιές του. Τα μαγικά του. Να δίνει λεφτά και να μην παίρνει. Πως θα τα καταφέρει; Ας κόψει το σβέρκο του, θα πουν οι μάγκες Έλληνες. Κι αν ο πρωθυπουργός αντί να κόψει το σβέρκο του, κόψει τις φλέβες του δημόσιου ταμείου, σιγά που θα του πουν Τι έκανες, ρε, παλιάνθρωπε; Όσο το είπαν σε προηγούμενους πρωθυπουργούς.

Διαβαστε ακομα:

ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ… ΚΛΕΦΤΕΣ