ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ

 

Εδώ θα μάθετε για όλα τα κειμήλια και τα πολύτιμα αντικείμενα που βρέθηκαν τους τελευταίους μήνες κατά τις εργασίες αποκατάστασης των πρώην βασιλικών ανακτόρων που μετατρέπονται σε μουσείο. Τώρα θα μου πεις τι σόι Μουσείο θα είναι αυτό, αφού τα σημαντικότερα έργα τέχνης και αντικείμενα έχουν κλαπεί ή πουληθεί, δεν ξέρω να απαντήσω.

Διαβάζω σε μεγάλα ενημερωτικά site που εξακολουθούν να κάνουν μια παλαιού τύπου δημοσιογραφία, που εξακολουθούν να παραπληροφορούν και να υπερβάλουν, ότι έχουν έρθει στο φως πολλά και εντυπωσιακά κειμήλια ανεκτίμητης υλικής αλλά και ιστορικής αξίας.

Να τους θυμίσω λοιπόν πως όταν έφυγε η βασιλική οικογένεια είχε πάρει μαζί της τα πιο ακριβά κοσμήματα και τα τιμαλφή που μπορούσαν να κουβαλήσουν. Μετά ήρθαν οι διάφορες κυρίες των πολιτικών και της χούντας που έκαναν πλιάτσικο. Σούφρωσαν ότι τους “γυάλισε” στο μάτι. Και τέλος όλοι θυμόμαστε ότι ο βασιλιάς Κωνσταντίνος με ειδική άδεια μετέφερε στην Αγγλία εννέα κοντέινερ γεμάτα με χιλιάδες πολύτιμα κομμάτια από την συλλογή της βασιλικής περιουσίας, φυλαγμένα σε περίπου 2000 δέματα, τα περισσότερα από αυτά βγήκαν στο σφυρί και μάλιστα σε τιμές εξαιρετικά υψηλές. Έργα τέχνης, γλυπτά, κρύσταλλα, ασημικά, σερβίτσια, σπάνια βιβλία, μικροέπιπλα, χαλιά, φωτιστικά, δώρα κ.α.

Πέρσι μας ανακοίνωσαν ότι θα αρχίσουν την αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι. Μετά από ένα χρόνο και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης, τόσο στο κεντρικό ανάκτορο όσα και στα υπόλοιπα κτίρια στον περιβάλλοντα χώρο, αποκαλύπτονται, διαρκώς, ευρήματα: βασιλικές άμαξες, έπιπλα, αυτοκίνητα - ανάμεσα στα οποία 4…

 Η συνέχεια εδώ...nikosonline.gr