ΜΕ ΤΙΣ ROLLS ROYCE ΚΑΙ ΤΙΣ ASTON MARTIN

 

Τα παλιά χρόνια ένας Έλληνας, ο ηγεμόνας της Μολδαβίας Μιχαήλ Στούρτζας, ήταν επίτιμος πολίτης της πόλης Μπάντεν- Μπάντεν. Τώρα σκέφτονται να κάνουν επίτιμο τον Νικόλαο Μακρόπουλο – τον αντιδήμαρχο Αθήνας, για την τεράστια διαφήμιση που τους έκανε. Σήμερα λοιπόν θα σας πάω στο Μπάντεν- Μπάντεν που έχει γίνει πάλι της μόδας – μην τυχόν βρεθείτε σε καμιά κουβέντα και δεν ξέρετε λεπτομέρειες γι’ αυτό το ταπεινό τουριστικό χωριουδάκι, που κάθε Χριστούγεννα συρρέει πλήθος πιστών Χριστιανών για να γιορτάσει την γέννηση του Ιησού.

Κάπου εκεί γύρω ήταν η φτωχική φάτνη με τα ζώα, που με τα χνώτα τους ζέσταιναν το νεογέννητο. Γι’ αυτό πάνε όλοι εκεί με τις Rolls Royce τους και τις Aston Martin τους, για κατάνυξη και προσευχή. Αφού πρώτα έχουν ψωνίσει από τα Harrods κι’ έχουν κάνει και την απαραίτητη cour de beauté.

To Μπάντεν -Μπάντεν κούκλα μου, στα Γερμανικά γράφεται Baden-Baden και δεν είναι στην Ελβετία όπως σου είπε η Σούλα στο κομμωτήριο. Είναι κωμόπολη στο ομοσπονδιακό κράτος της Βάδης-Βυρτεμβέργης, στην Γερμανία. Για να σου δώσω να καταλάβεις, βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές του Μέλαινος Δρυμού, εκεί κοντά στις όχθες του ποταμού Όος! Ναι μωρέ, κοντά στην Καρλσρούη. Α μπράβο!

Η ονομασία της πόλης προέρχεται από τη γερμανική λέξη Μπάντεν (Baden) που μεταφράζεται ως: λούομαι, γιατί εκεί σε αντίθεση με τους Γάλλους και τις γύρω περιοχές, οι άνθρωποι πλενόντουσαν. Συν ότι η πόλη έχει και φυσικές πηγές για λουτρά. Οι πηγές του Μπάντεν-Μπάντεν ήταν ονομαστές από την ρωμαϊκή εποχή, εποχή οπότε και ιδρύθηκε ως οικισμός. Πήγαιναν σου λέει εκεί οι Ρωμαίοι αξιωματούχοι κατακτητές με τις υπηρέτριες τους (ή τους υπηρέτες τους - δεν μας πέφτει λόγος για το γούστο τους), και μούλιαζαν όλη μέρα.

Το Μπάντεν-Μπάντεν λοιπόν…

H συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr