ΣΤΟ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ, ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΖΑΡΙΑ

 

Το είπε στη Βουλή και γειασάν του μάγκα. Ποτέ άλλοτε υπουργός δεν το διέπραξε αυτό το αντικυβερνητικό, το αντικομματικό, τέλος πάντων το ενάντιο στην αγοραία πολιτική. Μπράβο στον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών του Μητσοτάκη, στο όνομα Σκυλακάκης.

''Ό,τι δίνουμε, ό,τι υποχρεωνόμαστε να δώσουμε, είναι αυριανοί φόροι''. Έτσι ή κάπως έτσι το διατύπωσε ο κύριος, ο οποίος του αξίζει να του δώσουμε ένα επιπλέον μπράβο. Είπε τη μεγάλη αλήθεια. Και επειδή είναι μεγάλη, είναι και μαύρη αλήθεια.

Φωνάζει ο κοσμάκης ''Με την κατραντίνα έχουμε καταστραφεί, η κυβέρνηση να βοηθήσει''. Μάλιστα. Με τι λεφτά; Τι είναι η κυβέρνηση; Μια εισπρακτική μηχανή. Αυτό είναι. Ο κρατικός και νόμιμος μηχανισμός να τα αρπάει από τους φορολογουμένους. Δεν κάνει μπίζνες η κυβέρνηση. Ούτε επενδύσεις και τοποθετήσεις κεφαλαίων. Δεν παίζει στοίχημα, μπαρμπούτι με πειραγμένα ζάρια, καζίνο με στημένη ρουλέτα, ιπποδρομίες με ντοπέ αλόγατα. Και δεν είναι εισοδηματίας η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση μαζεύει φόρους και πληρώνει απ’ αυτά που κάνει ταμείο. Κι αν τα λεφτά που δίνει για τον άλφα και βήτα λόγο είναι περισσότερα απ’ όσα εισπράττει, τι θα κάνει; Ή θα βάλει περισσότερους φόρους ή θα χρεώσει τη χώρα με δάνεια απ’ έξω.

Διαβαστε ακομα:

... ΜΕ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΜΙΑ ΣΥΡΙΓΓΑ