ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΙΒΙΕ ΚΛΗΡΩΣΕ ΔΙΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ

 

Σκοτώθηκε ο Ντασώ. Κατ΄αρχήν ξεκινάς από το όνομα. Το οικογενειακό όνομα, που λέει πολλά. Ολιβιέ Ντασώ. Ο κολοσσός. Εκτός όλων των άλλων, και τα ''άλλα'' ποτέ δεν αγνοούνται, ο σκοτωμένος ήταν το αφεντικό, ο ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής των αεροσκαφών Falcon, Mirage και Rafale. Επειδή μας κουνιέται ο Ερντογάν από απέναντι η Ελλάδα αγόρασε 18 Rafale. Το γιατί μπήκε στη μέση ο Μανωλάκης Μακρόν, πρόεδρος της Γαλλίας, σ’ αυτή τη συμφωνία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ομίλου Dassault Aviation, είναι μια άλλη ιστορία. Μην την πιάσουμε διότι θα ξεφύγουμε.

Σκοτώθηκε σε πτήση με το ελικόπτερο του ο 70χρονος Ολιβιέ. Γιος του μεγιστάνα Σερτζ Ολιβιέ και εγγονός του Μαρσέλ Ολιβιέ, του από το 1929 ιδρυτή του μεγαθήριου σήμερα  Dassault Aviation. Είναι μια εβραϊκή οικογένεια που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη τον 18o αιώνα και στην Γαλλία έκανε θρησκευτική μεταγραφή κι έγινε καθολική.

Προσωπικότητα ο σκοτωμένος Ολιβιέ Ντασώ. Ωραίος, κομψός, αριστοκράτης από γεννησιού του, πολιτικός καριέρας, εκλεγμένος βουλευτης πάντα, όπως ο πατέρας του και ιδιοκτήτης της ιστορικής Figaro, παραδοσιακής εφημερίδας της δεξιάς βέβαια, καθημερινής από το 1866. Καλλιτεχνική φύση ο Ολιβιέ, η μοίρα τον υποχρέωσε να γίνει επιχειρηματίας, κι ήταν απόλυτα πετυχημένος στις χοντρές μπίζνες. Στα deal σε επίπεδο υψηλό.

Έχει γράψει μουσική σε ταινίες του σινεμά ο Ολιβιέ, που το 2009 παντρεύτηκε την γυναικάρα Natacha Nikolajevic (φώτο), η οποία – μάλλον περίεργο αυτό - πάντα στο πλευρό του συζύγου κυκλοφορεί με τακούνι μισής πιθαμής ύψος, με συνέπεια να δείχνει περισσότερο ακόμα πιο υψηλή του.

Τον έφαγε το ελικόπτερο, αυτόν και τον έμπειρο χειριστή. Δυο άνδρες και το σιδερικό τσακίστηκαν προχθές Κυριακή. Θάνατος απρόοπτος και επιτόπου για τον 361o σε προσωπική περιουσία πλουσιώτερο άνθρωπο στον πλανήτη. Ο θάνατος είναι θάνατος, όμως έχει κι αυτός τις δυο βασικές κατηγορίες του. To ξαφνικό και… απρογραμμάτιστο, σαν το χαμό του Ολιβιέ, και τον αναμενόμενο θάνατο. Όταν η αρρώστια έχει βάλει τον χωρίς ελπίδα γιατρειάς βαρειά ασθενή στην πρίζα της αναμονής. Ποιο από τα δυο φευγιό να προτιμήσει κανείς, για πάρτη του και για τους πιο στενούς του συγγενείς;

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ