ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΠΗΡΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

 

Κάνει μια δουλειά και ο δικηγόρος. Δεν λέω, λειτούργημα είναι, συμβάλει στην απονομή της δικαιοσύνης, αλλά έχει και τα έξοδα το γραφείο του δικηγόρου. Μην το ξεχνάμε αυτό. Νόμιμη, λοιπόν, και δικαιολογημένη η αμοιβή του στην προσφορά υπηρεσιών για λογαριασμό του πελάτη του.

Να το δεχθούμε, θα πουν κάποιοι, αλλά όχι και να γδύσει τον πελάτη. Όχι να του πάρει ό,τι έχει και δεν έχει. Όπως έκανε ο άλλος που ξεβράκωσε κανονικά τον φουκαρά. Τον βρήκε μπόσικο, να απειλείται σοβαρά και του πήρε τα σώβρακα. Δεν κατάλαβα. Φουκαράς ο εγκληματίας; Να λυπηθούμε αυτόν που του αξίζει να πάει φυλακή, αν είναι δυνατόν και να μη ξαναβγεί.

Μια στιγμή. Σιγά που θα λυπηθεί ο δικηγόρος της κατηγορίας των αδίστακτων τον παλιάνθρωπο  Ένα διαπροσωπικό deal είναι η οικονομική συμφωνία πελάτη και δικηγόρου, ο οποίος στην πραγματικότητα ενεργεί ως εργολάβος. Αναλαμβάνει πακέτο τον εγκληματία με συγκεκριμένη προοπτική. Να τον διασώσει. Να φροντίσει έτσι ή αλλοιώς να πέσει στα μαλακά ο κατηγορούμενος.

Μη λησμονούμε ότι δεν ήταν εκτός κόλπου κάποιοι δικηγόροι στο παραδικαστικό κύκλωμα. Πως, δηλαδή; Ο πελάτης ο ίδιος θα δωροδοκήσει τον δικαστή; Όχι, δα. Ο δικηγόρος, ο εργολάβος που λέμε, είναι και ο μεσάζων. Κάνει το λειτούργημα στη δίκη, υπερασπίζεται τον πελάτη, αλλά παίζει στα σίγουρα με την καβάτζα του κακοποιού από ναρκωτικά, τράφιγκ, απ’ ό,τι άλλο κινδυνεύει να μείνει χρόνια πίσω από τα σίδερα.

Διαβαστε ακομα:

ΣΟΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ