Η ΧΡΥΣΗ ΠΕΝΤΑΔΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

 

Ο πλούσιος γίνεται πλουσιώτερος χωρίς κόπο. Εκείνος που δεν είναι πλούσιος και θέλει να μαζέψει φράγκα, για να πετύχει, χρειάζεται να πολεμήσει.

Να το πω διαφορετικά. Ο δισεκατομμυριούχος είναι αραχτός και τα χρήματα έρχονται μόνα τους στο πουγκί του. Από την άλλη, αυτός που στοχεύει να ανεβεί επιχειρηματικά, να αλλάξει κατηγορία, θέλει νέα πλάνα και μεγαλύτερη οργάνωση, όραμα και επενδύσεις, δηλαδή ρίσκο.

Αυτά τα ολίγα για να εξηγηθεί το… περίεργο φαινόμενο να χοντροκονομήσουν οι χοντροκονομημένοι στους μήνες της παγκόσμιας πανδημίας. Η πρώτη πεντάδα των μεγιστάνων στη γη αύξησε τα κέρδη της. Κι όχι μόνο. Όλοι οι πρώτης γραμμής χαρτωμένοι έγιναν περισσότερο ισχυροί οικονομικά. Γιατί;

Είπαμε. Έτσι είναι στημένη η τράπουλα, μιλάμε νόμιμα και καθαρά, που σε εποχές κρίσης της ανθρωπότητας, θα ωφεληθούν περισσότερο οι ιδιοκτήτες των πιο μεγάλων brand. Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, ο Έλον Μασκ της Tesla, ο Μπερνάρ Αρνώ του κολοσσού LVMH, ο Μπιλ Γκαίητς της Microsoft και ο Μαρκ Ζακερμπεργκ του Facebook. Αυτοί είναι η χρυσή πεντάδα του αιώνα.
Στη φώτο ο 72χρονος Μπερνάρ Αρνώ, δεξιά του οι χολυγουντιανοί Σαρλίζ Θερόν και Σων Πεν.
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ''ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ'' Ο ΣΤΟΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗ