ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ ''12'' ΜΕ ΤΟΝ ΙΒΑΝ

 

Μέσα στο κελί έμαθε ότι γέννησε η γυναίκα του. Ιατρός την εποχή του απαρτχάιμ στη Νότιο Αφρική ο Κώστας Γκαζίδης και καθηγητής πανεπιστήμιου στο μάθημα της ανατομίας. Δίδασκε παρόντων και μαύρων σπουδαστών, οπότε του είπαν: ''Μόνο αν το πτώμα είναι νέγρου θα έχουν δικαίωμα να παρακολουθούν όσοι δεν είναι λευκοί. Δεν θα ξανακάνεις μάθημα σε σκελετό λευκού και στην αίθουσα να βρίσκονται αράπηδες… ''.

Ο Έλληνας επιστήμων αρνήθηκε και τον χώσανε στη μπουζού. Έγινε πατέρας στη φυλακή του Ιβάν Γκαζίδη, που είναι ο άνθρωπος-κλειδί στις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στην απόπειρα να ξεκόψουν από την UEFA κατ’ αρχήν οι  ''12'' 
ομάδες και να φτιάξουν δική τους λίγκα στην Ευρώπη.

Ο Ιβάν τελείωσε νομικά στην Οξφόρδη το 1986 και για δυο χρόνια δούλεψε σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης. Έμπλεξε το 1994 με το αμερικάνικο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και από το 2009 ανέλαβε αφεντικό στην αγγλική Άρσεναλ. Στο ίδιο πόστο, εκτελεστικός διευθυντής, έγινε και στην Μίλαν ο με αμερικάνικο διαβατληριο Έλληνας, όταν αποχώρησε ο Μπερλουσκόνι και την ομάδα εξαγόρασε Κινέζος, ο οποίος στη συνέχεια- άσχετο αυτό- την έδωσε σε hedge Fund.

Ο Γκαζίδης, λοιπόν, έκανε τις περισσότερες επαφές ανάμεσα στις 12 ομάδες, οι οποίες αρχικά είχαν συμφωνήσει στην ''επανάσταση''. Κι αυτός, ο Έλληνας Ιβάν άνοιξε το παράθυρο συνεννόησης με την UEFA, ''Οκέυ, άκυρον, κάνουμε πίσω''.  
Διαβαστε ακομα: