Ο ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΜΕ ΤΑ 43 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

 

Γκαλαπάγκο στα ισπανικά θα πει χελώνα. Γκαλαπάγκος ονομάστηκαν οι γιγαντιαίες χελώνες στα ηφαιστειογενή νησιά κάπου στον Ισημερινό. Είναι το ζώο που ζούσε περισσότερα χρόνια από τον άνθρωπο. Μέχρι και 400 κιλά, έφτανε σε μήκος και 1 μ. και 80 εκατοστά. Πιτσιρικάς είχα ακούσει πως είναι μεγάλη αμαρτία να σκοτώσει κανείς χελώνα γκαλαπάγκος διότι ζει μέχρι 200 χρόνια. Σα να σκοτώνεις τρεις και περισσότερες ζωές.

Το 2012 πέθανε ο Χόρχε. Ο τελευταίος χελώνος γκαλαπάγκος και με λύπη το ανακοίνωσαν οι επιστήμονες εκείνοι που έχουν αφιερωθεί στον αγώνα να διασωθούν τα απειλούμενα είδη.

Δωρεά 43 εκ. δολαρίων έκανε ο χολυγουντιανός στάρ Λεονάρντο Ντι Κάπριο (1974). Το ποσό να διατεθεί στην έρευνα για το τι πρέπει να γίνει προκειμένου να διασωθεί η φύση στα νησιά του αρχιπελάγους Γκαλαπάγκος, όπου υπάρχουν δεκάδες είδη ζώων που δεν τα πάνε καλά με το περιβάλλον τους. Ηθοποιάρα ο Ντι Κάπριο, με Όσκαρ βραβευμένος, αλλά με το πακέτο των 43 εκ. περνάει στην Ιστορία και εκτός σινεμά.

Ο Κάρολος Δαρβίνος (1801-1882) στα νησιά Γκαλαπάγκος είχε πάει για να μελετήσει ζώα και φυτά. Και λόγω της ύπαρξης της χελώνας μαμούθ έφτασε να υποστηρίξει τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών.

 Στη φώτο, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ταινία Επιστροφή, όπου κέρδισε το Όσκαρ πρώτου ρόλου το 2016.
Διαβαστε ακομα:

ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ BILL GATES